SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enerji Verimliliği Paneli Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-01-19 04:11:54
Enerji Verimliliği Paneli Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) ve Fırat Yönetim Danışmanları Derneği (FYDD) tarafından "Enerji Verimliliği" paneli düzenlendi.

MASİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fırat Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen panele Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi akademisyenleri, TSE, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim Sanayi Teknoloji Uzmanı Faruk Yıldırım, İnönü Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Salih Mamiş, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Teknik Hizmetler Müdürlüğü  Elektrik Mühendisi Nihat Demir, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, TSE İl Müdürü Eraslan Yılmaz, Çalık Denim Fabrika ve AR-GE Direktörü Ahmet Serhan Karaduman ile UNİDO Birleşmiş Milletler Sanayide Enerji Yönetimi Projesi Enerji Yönetim Sistemi Uzman Danışmanı Ali Açıkgöz’ün katıldığı panel, yoğun ilgi gördü.

MASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Banu Algül Şeftali̇ci̇oğlu, panelin açılışında yaptığı konuşmada, başta sanayi sektörü olmak üzere, resmi kurum ve kuruluşlarda, konutlarda ve özel sektörde enerji giderleri gün geçtikçe arttığını belirtti.

Şeftalicioğlu, "Yüksek enerji giderleri sebebi ile kar payı düşen ve pazar payı azalan sanayiciler ve kamu kesimi enerji ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. Yapılan bu çalışmalar, hem firmalarını, hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda derneklerimizi, enerji verimliliği ile ilgili uzmanlarımızı bir araya getirdik. Amacımız, bu etkinlikleri yaygınlaştırarak ilimizde birçok konuda farkındalık oluşturmaktır." ifadelerini kullandı.

Panel, alanında uzman konuşmacıların enerji kaynaklarının ve enerjinin verimli kullanılmasına yönelik yapılan ve yapılabilecek çalışmalar hakkında detaylı bilgilerin verilmesi, sunumlar, değişen mevzuatlar, uygulamalar konularında teknik bilgilerin sinevizyon eşliğinde anlatılması ve soru-cevabın ardından sonra erdi.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız