SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Enerjide Yüzde 50 Tasarruf Olur'

A- A+ PAYLAŞ

 

Elektrik Teknikeri Şahin Özmarasalı, A sınıfı beyaz eşya kullanarak, yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabileceğini bildirdi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Çevre Çalışma Grubu işbirliği ile Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Elektrik Teknikeri Şahin Özmarasalı'nın sunumuyla "Enerji Tasarrufu" konulu konferans düzenlendi.

Beyaz eşya alırken A sınıfı tercih etmelerini ve A sınıfı beyaz eşya kullanarak, yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayabileceğimizi belirten Şahin Özmarasalı, "Dünyada son yıllarda enerji ve su kaynakları tükenmekte. Artık herkes bu konuda bilinçlenmeli, çünkü gelecek nesillere enerji ve su kaynaklarını israf etmeden, temiz bir şekilde bırakmalıyız. Yapılacak enerji tasarrufu ile ülke ve aile ekonomisi korunabilir." dedi.

Çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam doldurmadan çalıştırılmaması gerektiğini, elektrikli cihazların kullanılmadıkları zamanlarda çıkarılması veya akıllı fiş kullanılmasının önemli olduğunu belirten Şahin Özmarasalı, "Su kaynaklarımızı israf etmemek için evde uygulayabileceğimiz birkaç basit yöntem var; damlayan ya da akıtan musluklar mutlaka değiştirilmeli, bir bardak soğuk su için bir kova suyun boşa akıtılmaması gerektiğini çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bunları yaparak bir yılda tüketilen sudan yüzde 20 tasarruf sağlarız" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda enerji tasarrufunun özendirilmesi amacı ile tüm konuklara enerji tasarruflu ampul hediye edildi. Şahin Özmarasalı'nın enerji tasarrufu konusu ile ilgili sorduğu sorulara doğru cevap veren konuklara da akıllı fiş hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız