SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enfeksiyon Sempozyumu

A- A+ PAYLAŞ
Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (Türkiye EKMUD) ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı tarafından ortaklaşa düzenlenen " İntraabdominal (Karın içi) Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu " 17-18 Aralık 2011 tarihinde Malatya Anemon Otel'de gerçekleştirilecek. Türkiye EKMUD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır'dan alınan bilgiye göre, sempozyumun 17 Aralık Cumartesi saat 13:00'de başlayacağı ve Pazar günü saat 16:00'da sona ereceği öğrenildi. 
 
Prof. Dr. Yaşar Bayındır yaptığı açıklamada şunları belirtti:
 
"Sempozyum, Türkiye EKMUD ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ile ortaklaşa düzenlenmektedir. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Organ Nakli Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve başta Türkiye EKMUD Başkanı Prof. Dr. Haluk Vahaboğlu olmak üzere Türkiye EKMUD Yönetim Kurulu Üyeleri'ne sempozyuma katkılarından dolayı teşekkür ederim.  Bilindiği gibi 2002 yılından beri, en zor ameliyatlardan biri olan karaciğer nakli hastanemizde başarıyla yapılmaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi ve yeni kurulan Karaciğer Nakli Enstitüsü artık Türkiye ve Avrupa'da en fazla canlıdan canlıya karaciğer nakli yapılan referans bir merkez olma özelliğini kazanmıştır. Bir ameliyatın yapılması teknik olarak ne kadar zor ise, o kadar da riskleri bulunmaktadır. Karın içi ameliyatlarından sonra görülen enfeksiyonlar ülkemizde ve dünyada en önemli sorunlardan biridir. Ancak, karaciğer nakli ameliyatlarından sonra bu risk bağışıklık sisteminin etkilenmiş olmasından dolayı daha da artmakta, nakledilen organın ve hatta hastanın kaybedilmesine neden olabilmektedir. Bu tür cerrahi operasyonlardan sonra görülen enfeksiyonların yönetimi ve kontrolü oldukça önem arz etmekte, Genel Cerrahi, Radyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Klinik Mikrobiyoloji, Gastroenteroloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi birçok branşın birlikte ve uyum içinde çalışmasını gerektirmektedir.   Sempozyum ile hastanemizde ve ülkemizde ilgili branşlarda deneyimli bilim insanlarını Malatya'da buluşturarak bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamayı, geleceğe yönelik yeni çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyoruz. Oldukça verimli, bilimsel seviyesi yüksek, heyecanlı ve keyifli bir sempozyum olacağını ümit ediyorum. Ayrıca, konu ile ilgilenen tüm hekimlerimizi sempozyuma davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız