SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enflasyon Düştü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:55:35
Enflasyon Düştü!
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayında tüketici fiyatları endeksi (TÜFE)'nin bir önceki aya göre yüzde 0,21 gerilediğini açıkladı.
Kurum, ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artışın yüzde 8,60 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleştiğini duyurdu. Mayıs ayında endekste kapsanan 444 maddeden; 83 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 255 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 106 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
 
Açıklamaya göre 2012 yılı Mayıs ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 0,21 düşüş kaydedilirken, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,87, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,28 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,68 artış gerçekleşti.
 
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış %8,60 ile giyim ve ayakkabı grubunda görüldü. Mayıs ayında endekste yer alan gruplardan eğitimde yüzde 1,10, lokanta ve otellerde yüzde 0,92, eğlence ve kültürde yüzde 0,33, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,23, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,14, sağlıkta yüzde 0,10, konutta yüzde 0,04 artış kaydedildi. Buna karşılık, haberleşmede yüzde 0,20, ev eşyasında yüzde 0,48, ulaştırmada yüzde 1,36, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 2,40 düşüş yaşandı.
 
Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE'de en yüksek artış yüzde 18,70 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 15,15), konut (yüzde 12,54), ev eşyası (yüzde 9,89), lokanta ve oteller (yüzde 9,43), giyim ve ayakkabı (yüzde 8,58) artışın yüksek olduğu diğer harcama grupları olarak sıralandı.
 
NUTS2 düzeyinde 26 bölge içinde TÜFE'nin aylık bazda en yüksek artış gösterdiği bölge yüzde 0,34 ile TR22 (Balıkesir, Çanakkale) oldu. Bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 3,67 ile TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 10,43 ile TR71 (Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 10,36 ile TR71 (Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir) bölgesinde görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız