SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enflasyon İnişe Geçti...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:50:41
Enflasyon İnişe Geçti...
A- A+ PAYLAŞ
 
Enflasyon Şubat'ta TÜFE'de yüzde 0.56 artarken, ÜFE'de yüzde 0.09 geriledi. Yıllık enflasyon yüzde 10.43'e indi.
 
Ocak'ta 3 yılın zirvesine çıkan enflasyon Şubat'ta inişe geçti.
 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, enflasyon Şubat'ta TÜFE'de yüzde 0.56 artarken, ÜFE'de yüzde 0.09 düştü.
 
CNBC-e anketinde TÜFE için yüzde 0.56, ÜFE için yüzde 0.54 artış bekleniyordu.
 
Yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 10.43'e, ÜFE'de yüzde 9.15'e geriledi.
 
TÜFE'de ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 2.08 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.
 
Şubat ayında endekste yer alan gruplardan ev eşyasında yüzde 1.04, sağlıkta yüzde 0.66, konutta yüzde 0.60, lokanta ve otellerde yüzde 0.46, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0.37, ulaştırmada yüzde 0.33, eğitimde yüzde 0.11 artış yaşandı. Haberleşmede yüzde 0.19, eğlence ve kültürde yüzde 0.34, giyim ve ayakkabıda yüzde 4.07 düşüş oldu.  Alkollü içecekler ve tütün grubunda ise değişim gerçekleşmedi.
 
Yıllık bazda TÜFE’de en yüksek artış yüzde 18.51 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda görüldü. Onu çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 17.10), ev eşyası (yüzde 11.79), ulaştırma (yüzde 11.30), gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 11.17) izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız