SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enflasyon Zirvede !

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:48:26
Enflasyon Zirvede !
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre TÜFE Nisan ayında yüzde 1,34 artarak beklentileri aştı. Yıllık enflasyon ise yüzde 9,38'e yükselerek Nisan 2012'den bu yana en yüksek oranına ulaştı.

Nisan ayı enflasyonu rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre TÜFE Nisan ayında yüzde 1,34 arttı. ÜFE'de artış ise 0,09 oldu. Beklentiler TÜFE'nin yüzde 0,88 ile gerçekleşeceği yönündeydi.

Yıllık enflasyon (bir önceki yılın aynı ayına göre) ise yüzde 9,38 olarak gerçekleşti. Böylecec yıllık enflasyonda Nisan 2012'den bu yana en yüksek seviye görüldü.

4 aylık enflasyon da yüzde 4,96 olarak gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle nisanda, aylık bazda en yüksek artış yüzde 13,10 giyim ve ayakkabıda görülürken, ev eşyasında yüzde 1,57, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,42, eğitimde yüzde 0,97, sağlıkta yüzde 0,93 artış gerçekleşti.      

Nisanda aylık bazda en fazla düşüş gösteren grup yüzde 0,10 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu.

ZAM ŞAMPİYONU KADIN GÖMLEĞİ

Nisanda fiyatı, en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 17,82 ile erkek gömleği, yüzde 16,84 ile kuru kayısı, yüzde 16,38 ile erkek takım elbisesi, yüzde 16,28 ile çocuk gömleği, yüzde 15,47 ile sayısal loto (şans oyunları masrafları), yüzde 14,62 ile erkek ayakkabısı, yüzde 14,14 ile fındık içi yer aldı.      

EN ÇOK PATLICAN UCUZLADI

Geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise patlıcan geldi. Nisanda patlıcanın fiyatı yüzde 35,45 düşerken, bu ürünü fiyatı yüzde 27,08 azalan sivri biber ile fiyatı yüzde 24,01 azalan salatalık izledi.      

Nisanda yumurta fiyatı yüzde 6,57, yeşil soğan fiyatı yüzde 6,50, mücevher (altın) fiyatı yüzde 6,37 azaldı.

MERKEZ BANKASI TAHMİNİNİ REVİZE ETMİŞTİ

merkez bankası Başkanı Erdem Başçı son dönemde yaptığı açıklamalarda enflasyon oranının Haziran ayına kadar yükselmeye devam edeceğini bu noktadan sonra düşüşe geçeceğini belirtmişti. Banka 2014 yılı enflasyon tahminini ise geçtiğimiz hafta yüzde 6,6'dan yüzde 7,6'ya yükseltmişti.

MART'TA SEKİZ AYIN ZİRVESİNE ÇIKMIŞTI 

Mart ayında enflasyon aylık yüzde 1,13 artmıştı. Yıllık artış oranı yüzde 8,39'a ulaşan enflasyon sekiz ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız