SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enflasyonda Şampiyon Kabak!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölgesi'nde geçen ay en fazla fiyat artışı kabakta görülürken, etek en fazla düşüş gösteren ürün oldu.

TÜİK Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, makamında basın toplantısı düzenleyerek, bölgelerine bağlı Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde 2008 yılı Ocak ayında gerçekleşen enflasyon rakamlarını açıkladı. Özcan, şunları belirtti:

"Malatya istatistik bölgemizde en yüksek fiyat artışı yüzde 94,48 ile kabak, yüzde 35,85 ile ıspanak, yüzde 29,34 ile maydanoz şeklindedir. En yüksek fiyat düşüşü gösteren ürünler ise yüzde 14,84 ile bayan kazağı, yüzde 12,90 ile kaban, yüzde 12,53 ile etek şeklinde gerçekleşti."

Öte yandan Doğu Anadolu'da yoğun kış şartları ile birlikte sebze ve meyve fiyatları da arttı.

Malatya Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzetin Aslan, bu yıl kış şartlarının ağır gitmesi nedeniyle seralarda sebzelerin yetişmesinde sorunlar yaşandığını belirtti. Aslan, "Soğukta seralarda sebzelerin bir bölümünde yanma meydana geldi. Yetişmede gecikme oldu. Dolayısıyla fiyatlar da yüzde 30-35 civarında arttı" dedi.

Aslan, halde domatesin 80 YKr - 1 YTL, kabak ve salatalığın 2 YTL, yeşil soğanın 2 YTL - 2,20 YTL, biberin 2-2,25 YTL, ıspanağın 1 YTL - 1,20 YTL, mandalinanın 1.50 - 1,75 YTL, portakalın 60 YKr - 1 YTL, marul ve pırasanın ise 90 YKr’den satıldığını kaydetti.

Aslan, narenciyelerin yüzde 80'inin ise aşırı soğuk sebebiyle donduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız