SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Engel Görmüyorum' Korosu

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:41
'Engel Görmüyorum' Korosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Engel Görmüyorum Projesi kapsamında oluşturulan bir koro tarafından verilen konser beğenildi.

Malatya Gönüllü Kalem Derneği tarafından hazırlanan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi ile Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü tarafından desteklenen Engel Görmüyorum Projesi kapsamında sağlıklı, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlardan oluşan 28 kişilik koro, muhteşem bir konser verdi. Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser programına Malatya Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği parçalarını seslendiren koronun şefliğini Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Okutmanı Orçun Akgün yaptı.

Birbirinden güzel Malatya türkülerini başarıyla seslendiren koro, kendilerini izlemeye gelenlerden alkış aldı.

Malatya Gönüllü Kalem Derneği Başkanı Hakan Doğan, projenin engelli vatandaşların topluma kazandırılması amacıyla yapıldığını kaydetti.

Proje çerçevesinde sağlıklı ve engelli vatandaşların yer aldığı 28 kişilik bir koro oluşturulduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu: “Engelli arkadaşlarımızın ikinci sınıf vatandaş olmalarını engellemek, onları sosyalleştirmek ve bizlerle beraber onlarında bir şeyler başarabileceğini, engellerinin olmadığını göstermek amacıyla bu projeyi yaptık. Biz projeyi bu yönde amaçladık ve bu yönde tamamladık. Arkadaşlarımız provalara gelip, katıldılar. Hepsiyle güzel bir vakit geçirdik. Bunun meyvesini de bu konserle alıyoruz.” 

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun ise, proje kapsamında engelli ve engelsiz vatandaşların bir araya gelerek, topluma önemli bir mesaj verdiğini belirterek, “Gönüllü Kalem Derneği bizi ziyaret etti ve engelli vatandaşların içerisinde yer alacağı bir proje hazırlamak istediklerini söylediler. Hep birlikte fikir üretmeye çalıştık ve engelli ve engelsiz insanların bir arada olacağı bir müzik korosu oluşturmaya karar verdik. Arkadaşlarımızda bu projeyi geliştirdi ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesine gönderdi. Proje kabul gördü. İki aylık bir çalışma neticesinde konser programı için bir araya geldik” diye konuştu.

Koyun, projenin sivil toplum kuruluşları ve derneklere örnek olacağına işaret ederek şunları söyledi: “Bu projenin, sosyal sorumluluk anlamında üzerine düşeni yapmayan sivil toplum kuruluşlarına örnek olması gerekiyor. Artık onlarda engellileri görmezden gelmesin. Engellilerle ilgili sosyal sorumluluk projelerini yapmaya başlasınlar. Çünkü, bu toplumun yüzde 12,29’unu maalesef engelliler oluşturuyor. Aileleri de katacak olursak toplumun yüzde 50’sini teşkil ediyoruz.” 

Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü Başkanı Kazım Aydoğan, proje üzerinde 8 aylık bir çalışma yaptıklarını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Gönüllü Kalem Derneğimiz engelliler konusunda bir çalışma yapmak istediklerini bizlere iletti. Üç derneğin bir araya gelmesiyle beraber güzel bir koro ortaya çıktı. Bu projenin ortaya çıkması bizim açımızdan çok güzel oldu. Bu tür projelerin daha da çoğalmasını istiyoruz. Zihinsel engellilerin koroda olduğunu gösterdik.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız