SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engeldi, Kaldırıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:35
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanlığı'nda 'Halk Günü' düzenlendi. Etkinliğe katılan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, silahlarını bırakana kadar teröristlerin üzerine bomba yağdırılmaya devam edecek" dedi. 

'Halk Günü'ne; Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, partili yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Tüfenkçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölge illeri ile yaptığı toplantı hakkında bilgi vererek, "Biz Malatya’dan gittiğimiz için, Malatya ile ilgili sorunları paylaşmak ve özellikle de başlatılan çözüm süreci ile ilgili olarak Malatya’nın ve teşkilatın bakışının nasıl olduğu şeklinde hem fikrimizi almak hem de meseleleri konuşmak adına bizleri davet etmişti. Bizler de başta milletvekillerimiz olmak üzere belediye başkanımız, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız olmak üzere davete icabet ettik. Gerçekten de faydalı bir görüşme oldu. Orada çözüm süreciyle ilgili başlatılan sürece Malatyalılar gerçekten de olumlu olarak bakıyorlar. Teşkilat olarak her gittiğimiz yerde bu sürecin devam etmesi gerektiğini ve aynı zamanda terörle mücadelenin de devam etmesi yönünde bize ifade edilenleri, biz de Sayın Başbakanımıza aktardık" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in TBMM’de yaptığı konuşmaya da tepki gösteren Tüfenkçi, "Mecliste yapmış olduğu konuşmayı gerçekten ibretle izlemiş olduk. Bu ifadeler bile CHP’nin arka planı ve zihin alt yapısının nerelerden geldiğini belirtmek adına önemlidir. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, bu sürece herkes katkı sunmalıdır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık da yapmış olduğu açıklamada, şunları kaydetti: "Terör örgütü silahları bırakmak zorundadır. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, silahlarını bırakana kadar teröristlerin üzerine bomba yağdırılmaya devam edecek. Geçmiş dönemde maalesef vatandaşlarımızı Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye ötekileştiren uygulamalar olmuş. AK Parti iktidarları ile birlikte Türkiye’de asimilasyon politikalarına son verildi. Ana dilde savunmayı da meclisimizden geçirdik. Ama şunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki, Türkiye'nin resmi dili Türkçedir. Ana dildeki savunma da, başörtülü avukatların başörtüsü ile mahkemelerdeki savunmalara girmesi de, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki engellerdi ve bunlar kaldırıldı."

Milletvekili Çalık, Malatya’ya 4 tane yeni cezaevinin kurulacağını da söyleyerek, "2 tanesi orta güvenlikli L Tipi, biri yüksek güvenlikli ve biri de açık cezaevi olmak üzere 4 tane cezaevinin Akçadağ ilçesinde kurulması gündeme alındı ve yatırım programına konuldu. Bunların amacı insanların suç işleyip cezaevine konulması değil; şu anda mevcutta cezaevinde yaşayan insanlarımızın insan haklarının ihlal edilmemesi" diye konuştu. 

Çalık, 4 cezaevinde de yaklaşık 2 bin personelin görevlendirileceğini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız