SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Engellemelere Rağmen..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlene törende, Malatya Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, 8 yıldır rektörlük görevinde bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na teşekkür plaketi verdi.

İnönü Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlene törende, Malatya Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Plaket töreninden önce bir konuşma yapan dernek başkanı Yücekaya; “Sayın rektörümüzün 8 yıldır üniversitemize ve Malatya’mıza yaptığı hizmetlerden çok memnunuz. Üniversitemizi ülke düzeyinde saygın bir ünivesite haline getirdi. Bu nedenle dernek olarak bir teşekkür plaketi takdim etmek istedik” dedi.

Prof. Dr. Hilmioğlu ise , “ Üniversitemiz 8 yıl içinde büyük bir değişim ve dönüşüm geçirmiştir. Bunu kadromuzla beraber yaptık. Plaketi bütün öğretim üyelerim adına alıyorum” dedikten sonra “ Göreve gelmeden önce üniversitemiz öğrenci olayları ile ülke gündeminden inmiyordu. Olayların yaşandığı ve huzurun olmadığı bir ortamda sağlıklı bir eğitim olmaz. Göreve gelir gelmez bu sorunu çözdük. Ve bunda da başarılı olduk. Şu anda Türkiye’nin en huzurlu üniversitelerden birisi olduğu için öğrenciler ve aileleri tarafından özellikle tercih ediliyoruz.

Huzur ve güven ortamını sağladıktan sonra çamur-toz- toprak içindeki yerleşkemizin fiziki durumunu çözmeye başladık. Bununla beraber verilen eğitimin kalitesini de en üst düzeye taşımayı hedefledik. Bunda da başarıya ulaştık.

Üniversitemiz şu an gerek fiziksel gerekse de eğitim anlamında Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinden biri İnönü Üniversitesi'nin 8 yıl içinde katettiği mesafe, 10 yıl önce hayal bile edilemezdi.

Gelişmeler sadece Üniversite ile sınırlı değildi. Sağlık alanında da önemli gelişmeler yaşandı. 8 yıl önce 4-5 bin olan ameliyat sayısı 30 binlere çıktı. Organ nakillerinde uluslararası başarıyı yakaladık.

Bunlar yapılanlar, ha bir de yapılması gerekenler var. Bunların başında Arıtma Tesisinin kazandırılması var. Eczacılık fakültesinin bina sorunu, Dişçilik, İletişim, Su Ürünleri ve Ziraat fakültelerinin bir an önce kurulması var. Fakültelerin açılması Bakanlar Kurulu imzasını bekliyor.

Bütün bu gelişmeleri akıl vicdan sahibi herkesin görmesi gerekir. Ama şunu da söylemeliyim ki Üniversitemizdeki bu olumlu gelişmeler Malatya'dan çok, Malatya dışındaki akademik ve bürokrat çevreler başta olmak üzere bir çok kesim tarafından görüldü. Ama Malatya da görülmedi“ diye konuştu.

Hilmioğlu, kendisinin görevde olduğu sürece verilmeyen kadroların, kendisinden sonra verilmesinden sadece mutluluk duyacağını bildirdi.

Bir basın mensubunun "Görev yaptığınız süre içerisinde düşünüp de gerçekleştiremediğiz projeleriniz var mı?“ soorusuna Prof. Hilmioğlu "Evet, en büyük idealim Üniversitemize liseli gençleri kahve köşelerinden çıkarıp onları bir meslek sahibi yapabilecek büyük bir Meslek Yüksek Okulu kazandırmaktı. Yerel siyasiler tarafından bilinen engeller olmasaydı, bugün İnönü Üniversitesi'nde 35 bin öğrenci okuyor olacaktı. Sağlık hizmetlerinden 1 milyon kişi yararlanacaktı ve ilimiz ekonomisine 10-15 trilyon ek katkı sağlanacaktı. Engellemelere rağmen katedilen mesafe gerçekten övgüye değer" diye yanıtladı.

Diğer bir basın mensubunun, "Döneminiz de İşadamları-Üniversite işbiriliği istenilen düzeyde gerçekleşti mi?“ sorusuna Hilmioğlu, "Hayır, maalesef. Sadece MİAD’dan gerçekleştirecekleri bir yatırım için envanter ve bilgi istendi, istekleri yerine getirildi. Sanırım prdoje uygulama aşamasına geçmedi. Başka hiç bir işadamından veya örgütten böyle bir talep gelmedi. İşadamlarımızın bilim adamlarından yararlanma kültürleri istenilen düzeyde değil. Bu Malatya’nın değil ülkemizi de sorunu“ yanıtını verdi.

HABER: Yaşar KARAASLAN- Yorum

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız