SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Engeller Kaldırılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, esnaf acil eylem planının içinin dolu olduğunu vurgulayarak, yeni Anayasa konusunda da, “Demokrasinin çıtası yükselirse ekonomi daha iyiye gider” iddiasında bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) başkanı Ali Evren ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, burada yaptığı konuşmada, hükümetin esnaflarla ilgili hazırladığı 30 maddelik acil eylem planı ile ilgili olarak bilgi aktardı. Esnaf acil eylem planının içinin dolu olduğunu belirten Öz, KOSGEB kanalıyla esnaflara daha fazla imkan sağlanacağını öne sürdü.

Acil eylem planında esnafların birleşerek güç birliği yapıp büyük şirketler kurmalarının önerildiğini belirten milletvekili Öz, dünyada yaşanan küresel ekonomik krizin esnafları da etkilediği ama esnaflarında günün koşullarına uygun olarak Alışveriş Merkezleri karşısında, kendilerini yenileme ve birleşmeleri gerektiğini söyledi.

Anayasa’nın bazı maddelerinin değişikliğine ilişkin Tasarı konusun da da görüşlerini dile getiren milletvekili Öz, “Demokrasinin çıtası yükselirse ekonomi daya iyiye gider. Bu nedenle yeni Anayasa’ya CHP ve MHP de destek vermelidir. Anayasa’nın uzlaşma ile meclisten geçmesi lazım. Yargının siyasallaşmaktan kurtulması lazım” ifadelerini kullandı.

ESKKK Başkanı Ali Evren ise, son günlerde esnafları gezdiğini, esnaflarda yüzde 60’a yakın iyileşme gördüğünü söyleyerek, “Ancak yine de esnafların önünü tıkayan engeller kaldırılmalı. Mesela, bir esnaf yıllar önce bir yerde küçük bir borcu kalmış. Bu esnafa kredi kullandırılmıyor” dedi. 5084 sayılı yatırım ve istihdamı teşvik ve sigorta indirimi yasasında 10 ile 250 arası işçi barajının 1 ile 7 arasına düşürülmesi halinde daha fazla istihdam meydana getirileceğini kaydetti.

ZİRAAT ODASI'NI ZİYARET ETTİ.

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, üreticilerin birleşerek, yeni süt ve hayvancılık teşvikinden yararlanmalarını istedi.

Ziraat Odası'nı ziyaret eden AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Hayvancılık ve süt teşvikinden yararlanmaları için üreticilerin birleşerek, yeni süt ve hayvancılık teşvikinden yararlanmalarını isteyen milletvekili Öz, "Ege'de, Trakya'da ve Karadeniz'de bu birleşme konuları hep gerçekleştiriliyor ve teşvikten yararlanıyorlar. Bizim bölgedeki üreticiler de bunu yapmalıdır. 5 - 10 çiftçi bir araya gelip birleşerek teşvikten yararlanmalıdır" ifadelerini kullandı.
Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, en az 50 büyükbaş olan üreticinin hayvancılık teşvikinden yararlanma kararına tepki gösterip, bunun zenginler için çıkarıldığını ileri sürdü.

Polatbaş, kayısı çiçeklerinde yaşanan don hadisesi nedeniyle ortada bir ölü olduğunu ifade edep, "6 Mayıs'tan sonra yapılacak kayısı çiçekleri ve çağlası hasar tespitinden sonra üreticilerin zararlarının karşılanacağını, ayrıca kredi borçlarının erteleneceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız