SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Engelleri Aşa Aşa Gideceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara kavga için gelmediklerini söyleyerek, "Bizim işimiz sevgi işi. Birilerinin eli kavga eli olabilir. Biz hep şefkatle elimizi uzattık, uzatmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumartesi gecesi Erzurum'dan Malatya'ya gelen ve geceyi Polisevi'nde geçiren Başbakan Erdoğan, Pazar günü saat 11.00 sıralarında AKP'ye ait otobüsle gençlik kolları kongresinin yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na hareket etti. Partililerden büyük ilgi gören Başbakan Erdoğan, Belediye önünde kısa bir süre durakladı ve buradaki vatandaşları selamladıktan sonra yoluna devam etti. Kongrenin yapıldığı spor salonunun önünde de kalabalık toplandığı için Erdoğan, otobüsün üzerine çıkarak burada da kısa bir konuşma yaptı, daha sonra salona girdi.

Başbakan Erdoğan, Malatya'da gördüğü coşkudan etkilendiğini vurgulayarak, "Malatya'daki heyecanı ve coşkuyu görmekten dolayı son derece mutluyuz. İşte Türkiye'nin kaynağı, işte Türkiye'nin geleceği" dedi.

Gençlerin, "Bu can sana feda" şeklinde slogan atmasına, "Bu canlar bu ülkeye feda" diye karşılık veren Başbakan Erdoğan, "Ülkemizin heyecanı ve enerjisi sizlersiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Gençlerin "Demokrasi yıldızı Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan atmasına da "Demokrasiye tek yıldız yakışmaz. Sizler demokrasinin yıldızlarısınız" şeklinde karşılık veren Erdoğan, yine gençlerin, "Vur vur inlesin, CHP dinlesin" şeklindeki sloganlarına ise "Gençler inanın zaman kaybına değmez. Biz işimize bakalım. Siz zaten 22 Temmuz'da CHP'ye gereken dersi verdiniz. İlk seçimde CHP Türkiye'de toz duman olacak. Öyle komplo teorileri ile bir yere varılmaz. Millete hizmet ile bir yerlere varılır" karşılık verdi.

Türkiye'nin Turgut Özal ile dünyaya açıldığını ancak Özal'dan sonra AKP iktidarına kadar gelen tüm iktidarların Türkiye'yi içine kapattığını savunan Erdoğan, "AK Parti iktidarı ile Türkiye yeniden dünyaya açıldı. Rahmetli Özal'dan sonraki bu değişim ve dönüşüm artarak devam ediyor. Türkiye yeniden şaha kalktı" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin ekonomide dünyada 1. lige çıktığını söylemesi esnasında gençler, "CHP kümeye" diye slogan attı.

Malatya'nın adının işlenen vahşice cinayetlerle anılamayacağını ve Malatya'nın bir sevgi şehri olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan'a Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın şehrin anahtarını takdim ederek kayısı hediye etti.

Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal'ın yerinde kalmasında çok büyük faydalar var. Bırakın kalsın. Çünkü bunların ülkemin derdi ile dertlenmek gibi bir dertleri olmamıştır. Biz ise hizmet yarışında varız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, 'Millette efendilik yoktur, hizmet vardır" anlayışı ile hareket ediyoruz. Demokrasi mücadelesinde durmak yok, yola devam" şeklinde konuştu.

Erdoğan, siyasetçilerin AKP iktidarının enerjisi karşısında başlarının döndüğünü belirterek, "Ankara'ya odaklanmış siyasetçiler bizim bu gayretimizi izlemekten yorgun düşmüş durumda. AK Parti iktidarının enerjisi karşısında başları dönmüş durumda. Demokrasiye tek yıldız yakışmaz. Sizler demokrasinin yıldızlarısınız. 14 Ağustos 2001'de Menderes'in ifadesiyle, 'Yeter söz milletindir' demiştik. Hatta, 'Söz de karar da milletindir' demiştik. Demokrasilerde söz de milletindir, karar da milletindir. Millet ne derse o olur. Bunu bilmeyenler öğrenecek. Duyanlar duymayanlara anlatacak. Siz gerçek demokratlarsınız. Biz işimize bakalım. Siz zaten 22 Temmuz'da gereken dersi verdiniz. Komplo teorileriyle bir yere varılmaz. Millete hizmetle bir yere varılır. Biz kavga için gelmedik. Bizim işimiz sevgi işi. Birilerinin eli kavga eli olabilir. Biz hep şefkatle elimizi uzattık, uzatmaya devam edeceğiz. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik. Gene gideceğiz gündüz gece. Hiç engel yok. Engelleri aşa aşa gideceğiz. Tarih bunun açık ispatıdır. Bu yola düşenler halka hizmet yolunda yürüyenler hep engellerle karşılaşmıştır. Birçok çıkar çevreleri engeller oluşturmak istemişlerdir, çünkü çıkar çevrelerinin millette yeri yoktur. Onlar milletle kendi aralarına duvarlar örerler. Onlar kendi oylarını Anadolu'daki vatandaşımın oyundan farklı görürler. Demokrasideki eşitliği göremeyecek kadar demokrasiyi anlamayacak çevrelerdir" dedi.

Etnik milliyetçiliğe de karşı olduklarını ifade eden Erdoğan, "Ülkemizde 36 etnik unsur var. Etnik milliyetçiliğe hayır dedik gelirken. Ayırt etmek yok, 70 milyonu bağrımıza bastık. Bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız dedik. Ankara'nın Yeni Mahallesi'nde ne varsa Malatya'nın Hekimhanı'nda da o olacak. İstanbul'un Bakırköy'ünde ne varsa Malatya'nın Pötürgesi'nde de o olacak. Biz bunun için çalışıyoruz. Onun için sağlık, ulaşımda yeni bir dönem başladı. Onun için toplu konutta bir değişim yaşıyor şehirlerimiz. Muasır medeniyetlere ulaşmak lafla olmaz icraatla olur. Malatya tarihi ve kültürel yapısıyla örnek olacak bir şehirdir. Sağduyulu, soğukkanlı olun, demokratik duruşunuzdan asla taviz vermeyin, gerginliğin tarafı olmayın. Türkiye'yi 230 milyar dolardan yüzde 180 oranında büyüttük. Yurt içi gayri safi milli hasıla 659 milyar dolara ulaştı. Türkiye, bugün artık birinci ligde oynayan, dünyanın büyük ekonomileri arasında yer alan bir ülke. 180 ülke arasında Türkiye, en büyük 17. ekonomi olmuştur. Yeni hedefimiz ilk
10'a girmek. Kişi başı gayri safi milli hasılada 2010 için hedeflediğimiz 10 bin dolar hedefine inşallah bu yıl sonunda ulaşacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, okuma yazma oranının yüzde 80'lerden yüzde 90'lara çıktığını belirterek, "Daha iyi olacak. 780 bin kızımız okula gönderilmiyordu, 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' ile 300 bini okula gider hale geldi. 5 yıllık dönemde 39 yeni üniversite kurduk. Sadece Malatya'da bin 369 derslik yaptık. Malatya hızlı internet erişimi, ADSL nedir biliyor muydu? 449 okula ADSL bağlantısı yaptık. Yavrularımız bilişim teknolojisi sınıflarında bilgisayar kullanmayı öğreniyor. 550 bin bilgisayar gönderdik okullarımıza. Daha da artacak. Bizim gençliğimiz elinde satırla, döner bıçağı ile dolaşan bir gençlik olmasın. Kalemi, kitabı, bilgisayarıyla dolaşan bir gençlik olsun, biz bunu istiyoruz. Daha önce paranız olsa bile kitapları bulamıyordunuz. Yoksul ailelerin ilköğretimde okuyan erkek çocukları için 20 milyon, kız çocukları için 25 YTL yardım ediyoruz. Ortaöğretimde erkeklere 35, kızlara 45 YTL veriyoruz" diye konuştu.

AKP'nin hiçbir zaman antidemokratik yolların aktörü olmayacağını kaydeden Erdoğan, "Ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye için, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Malatya'ya yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, "Bütün vatandaşım istediği hastaneye gidiyor mu? Devlet, SSK, özel hastaneye gidiyor mu? İlacını alabiliyor mu? Malatyamız bir değişim, dönüşüm yaşıyor. Toplu konutlarla değişim, dönüşüm yaşanıyor. Yapılacaklarla beraber 10 binin üzerinde toplu konut Malatya'ya kazandırılmış olacak. Malatya'daki çiftçilerimize toplam ödediğimiz para 208 trilyondur. Kayısı Meclis Araştırma Komisyonu'nu Malatyalı milletvekili arkadaşlarım oluşturdu. Kendilerini tebrik ediyorum. Havaalanı yolunun tamamlanması için gerekli işlemler yapılmıştır. İnşallah bu yıl sonuna kadar hedefimiz burayı tamamlayıp, halkın hizmetine sunmaktır. Malatya Havaalanı'na inen uçak sayısı artacak. Teşvik ili kapsamında girişimcilerin daha çok ilgi duyduğu bir bölge haline geldi Malatya. İşsizlikte de çok daha farklı bir istikamette yürüyoruz" şeklinde konuştu

Kongreden sonra Kadın Kolları'nın verdiği yemek için Kervansaray Restaurant'a giden Başbakan ve beraberindekiler, buradan sonra da Cihan Kılıç adlı felçli vatandaşı Çukurdere Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Başbakan, saat 15.50 sıralarında uçakla Erhaç'tan Ankara'ya gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız