SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Engellerin Kaldırılması Gerekiyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:22
'Engellerin Kaldırılması Gerekiyor'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Enerji Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Sektörün önündeki hukuki, ticari, teknik engellerin kaldırılması gerekiyor. Likit gaz piyasasının önünü açmamız gerekiyor” dedi. 

İstanbul Tarabya Otel’de düzenlenen İGDAŞ 2003 Doğalgaz Sempozyumu’nda konuşan Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Bugün 5 milyon abonesi, yıllık 5 buçuk milyar metreküpe yakın gaz satışıyla İgdaş, doğalgaz dağıtımında artık bir okuldur.

Sektörün önündeki hukuki, ticari, teknik engellerin kaldırılması gerekiyor. Likit bir gaz piyasasının önünü açmamız gerekiyor. Bu kanun tasarısını kritik bir dönemde görüşmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Bizde mevcut olmayan bir emtia her bin metreküpü için, Rusya’ya 429 Dolar, Azerbaycan’a 349 Dolar, İran’a 500 Dolar ödemek zorunda kaldığımız bir emtia söz konusu. Elektrik üretiminde doğalgaza bağımlılığı azaltacak önlemler bakanlığımız tarafından alınıyor. Şu anda Amerika doğalgaz ihtiyacının yüzde 28’ini konvansiyonel olmayan yöntemlerden elde ediyor. Amerika’nın 2017’den itibaren doğalgaz ihraç eder hale gelmesinin, küresel ve bölgesel piyasaları yönlendirmesi bekleniyor” diyen Fındıklı, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Diğer taraftan son aylarda Akdeniz havzasında yaşanan gelişmeler var. Çünkü, tüketim artışımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, 46 milyar metreküp civarında tüketim vardı. Bu yıl, 2013’te 48 milyar, 10 yıl sonra yıllık 60 milyar metreküp olacağı tahmin ediliyor. Ama, yüzde 48 olan elektrik payını azaltsak da, biz doğalgazı konutlarda, sanayide ve tarımda kullanacağız. Zor durumda kalmamak için, yer altı depolama projelerine hız vermemiz gerekiyor. Özel sektörün yüzde 20’ye ulaşan ticari payını daha da artırmamız gerekiyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız