SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelli Annelerine de Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesinde, engelli annelerine yönelik bilgisayar işletmenliği kursu ve engelli üyelere yönelik okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayanlara düzenlenen bir törenle sertifikaları takdim edildi.

Engelliler Merkezi'nde yapılan programa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Özgür, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz ve kursiyerler katıldı. Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, "Bizim asıl amacımız engelli vatandaşlarımızın zamanlarını güzel değerlendirmelerini sağlamaktır. Onların sadece buraya gelip tekrar evlerine gitmelerini istemiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın eğitim anlamında da kendilerini yetiştirmelerini istiyoruz ve bu hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Yılmaz, hayata geçirilen bu kurslarda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Özgür'e ve Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkürlerini ileterek desteklerinin devamını beklediklerini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Özgür de göreve yeni başladığını, bu süre içerisinde ilk tanıştığı kurumun Malatya Kent Konseyi olduğunu, Kent Konseyi'nin sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptıkları faaliyetleri takdirle karşıladığını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak adına yapılan eğitim kurslarında başarılı olan değerli kardeşlerimin başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. Özgür, bu kadar güzel insanın içinde olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, meslek alanında engelli vatandaşlarımıza birtakım faaliyetler üreterek, onların önündeki engellerin kaldırılabileceğine inandıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından bilgisayar işletmenliği kursunu tamamlayan 12 engelli annesine, okuma yazma kurslarını tamamlayan 15 engelli üyeye sertifikaları verildi.

Kent Konseyi Genel Sekreterliği'nden alınan bilgiye göre önümüzdeki günlerde Engelliler Merkezi bünyesinde İşaret Dili Kursu, engelliler için Bilgisayar Kursu ve yine engelliler için Resim Kursu açılacağı, bu hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin Engelliler Merkezine başvurmaları gerektiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız