SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelli Belki de Bizleriz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yürüyüş etkinliği düzenlendi. 

Malatya Engeliler Konseyi Genel Sekreterliği tarafından, engelliler haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüş, Öğretmen Evi önünden başlayarak, İnönü Kapalı Çarşısı Meydanı’nda sona erdi.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş ve Malatya Engelliler Konseyi Genel Sekreteri Alim Yavuz’un yanı sıra İnönü Üniversitesi BESYO öğrencileri, engelli dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası bir konuşma yapan Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, “Malatya, kendilerine destek veren, omuz veren gerçekten engelsiz vatandaşların desteğiyle Malatya’nın en işlek caddesi İnönü Caddesinde gördü ve seslerini duyma fırsatını haykırmış oldunuz. Bundan dolayı çok teşekkür ederim ve çok büyük mutluluk duyduğumu gerçekten ifade etmek isterim” dedi.

Erdinç, Malatya’da engellerin aşılması noktasında ciddi çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek, “Gerçek engelli vatandaşlar, kendilerini engelsiz zanneden ama düşüncelerinde, beyinlerinde hakikaten engelsiz yurttaşlarımıza engelleri çıkartan, o engelleri kendi yaşantıları gibi onlara o imkanları sağlamayan engelli vatandaşlar yüzünden kaynaklanıyordu. Yani aslında gerçek engelli sizler değilsiniz belki de bizleriz. Malatya’ya baktığımızda özellikle son yıllarda çok ciddi anlamda bir gelişme ve ilerleme görüyoruz. Tabi ki çok ciddi anlamda eksikliklerimiz var. Bunlar da inşallah en kısa sürede giderilecektir. En azından Malatya halkı, Malatya idarecileri bunun bilincindeler ve bu konuda çalışma yapmanın gayreti içerisindeler” diye konuştu.

Etkinlik, yapılan konuşmanın ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız