SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelli Dostu İşyerleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, engelli dostu iş yerleri ile engelli dostu adayı iş yerlerine logoları düzenlenen törenle verildi.

Anemon Otel'de düzenlenen logo verme töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, valilik olarak, belediye ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesi iş birlği ile çalışma başlattıklarını, engelli dostu iş yerleri ile engelli dostu adayı iş yerlerinin belirlendiğini ifade etti. Hedeflerinin engelliler için engelsiz bir Malatya oluşturmak olduğuna parmak basan Vali Saran, "İlk etapda, 10 engelli dostu iş yeri ve 3 de engelli dostu adayı iş yeri belirlendi. Şunu söyliyeyim ki, bu rakamlar üzüntü ve esef vericidir. Malatya için iyi gösterge değildir. Bu rakamların artmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş ise belediye olarak engelliler için yapılan çalışmalardan söz etti ve engelsiz bir hayat diledi.

TSD Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun da, "Umarım bu proje kıvılcım olur"diyerek, "Sözde değil, özde uygulamalar bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Koyun, TSE standartlarda işyerlerine giriş ve çıkışlarda fiziki düzenlemelerin artmasına beklediklerini vurguladı.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Zafer Yaşar Sayın ise engellilerin toplum yaşamına engelsiz şekilde ulaşmaları için projenin başlatıldığını vurguladı.

Konuşmalardan sonra, engelli dostu iş yeri logosu alan işletmeler şunlar: "Anemon Otel, MalatyaPark AVM, Esenlik marketlerin bazıları, DenizBank, İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Merkezi, İşbank merkez şubesi, Hayat Hastanesi, Carrefour marketlerin bazı şubeleri, Şok marketlerin bazı şubeleri. Vilayet aile çay bahçesi."

Engelli dostu adayı iş yerleri ise şunlar: "Ramada Oteli, Yeşil Elma Restaurant ve Halkbank merkez şubesi."
Sözü edilen işletmelere logolarını yetkililer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız