SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Engelli Dostu Malatya'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, "Engelli Dostu Kent Malatya" projesi başlatacaklarını söyledi.

Vali Ulvi Saran, Engelli Dostu Kent Malatya projesi hakkında yaptığı açıklamada, "Malatya'mız, sosyal yaşam düzeyi ve kültürel seviyesi kapasitesi ile Türkiye'de fark edilen bir ildir. Çeşitli açılardan birçok başarılara imza atmış bir il. Engellilerle daha barışık olunması için giderek iyi adımlar atıyoruz. Engellileri de şehrimizin birer parçası gibi görüp, onların yaşam kalitelerini arttırmak için tedbirler alıp, çaba gösteriyoruz. Aldığımız tedbirlerden bir tanesi engelli dostu kent
Malatya. Bu programın amacı, engellilerin de temel ihtilaçlarının karşılanması için özel işyerlerinde ve resmi kurumlarda, engellilerimizin buralara daha rahat gidip gelmeleri için var olan engelleri ortadan kaldırmak için bazı fiziki yapıların düzeltilmesi gerekiyor. Engelli dernekleri ile işbirliğine girip, resmi kurumlar ile özel kurumlarda engellilerle ilgili engelleri kaldıracağız. Engelli kardeşimiz, bir yapıya merdivenlerden dolayı gidemiyorsa, tuvalet ihtiyacını karşılamıyorsa, bu eksikler
giderilecek" ifadelerini kullandı.

Engellerin ihtiyaçlarının karşılandığı işyerlerine, Engelli dostu işyerini belirtmek için, bir çıkartma veya işaret ile binaların girişine belirteceklerini bildiren Vali Saran, "Engellilere hizmet için gerek fiziki düzenleme veya başka düzenleme yapacak işyerlerine de belli bir süre vereceğiz. Buralara da engelli dostu işyerine aday işyeri diye bir işaret koyacağız. Dolayısıyla işyerleri bu konuda duyarlılıklarını gösterip eksiklerini giderince bu kez engelli dostu işyerleri diye belge verilip, işyerlerine asılacak ve yazılacak" şeklinde konuştu.

Bütün bu çalışmaları engelli dernekleri ile işbirliği çerçevesinde yapacaklarını vurgulayan Vali Saran, bu uygulamanın ilin imajının arttırılmasının yanı sıra, engellilerin de rahatlatılmış olacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız