SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelliler Asker Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:10
Engelliler Asker Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 24 engelli genç, bir günlük de olsa temsili askerlik yaparak tezkere almanın mutluluğunu yaşadı.

Malatya’da 2. Ordu Komutanlığı’na bağlı Altay Kışlası’nda Engelliler Haftası nedeniyle 'temsili askerlik' uygulaması yapıldı. Malatya’da yaşayan 24 engelli, bir günlük askerlik heyecanını doya doya yaşadı. Sabah erken saatlerde Sivas yolu üzerinde bulunan Altay Kışlası'na gelen zihinsel ve bedensel engelli 24 genç, burada askeri refakatçiler eşliğinde kendileri için hazırlanan üniformaları giydiler. Ailelerin de katıldığı törende engellilere, esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi. Engelli askerler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin ederek, bir günlük de olsa asker olmanın sevincini yaşadılar.

Yemin töreninin ardından konuşan Hareket Kurmay Başkanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Anayasa gereği her Türk erkeğinin yerine getirmesi gereken askerlik görevini yapamayan gençlerin 1 günlük temsili askerlik yaptıklarını söyledi. Tuğgeneral Alpcan, “Bugün birliğimize katılan yüreği bayrak ve millet sevgisi ile dolu 24 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yeminlerini ettiler. Aile bireyleri için askerde olan her evlat birer gurur kaynağıdır. Bu kutsal ocağa katılan her bir genç, süresi ne olursa olsun, burada bizim evladımız olur” dedi.

Konuşmanın ardından tören geçidi gerçekleştirildi. Tören birliğinin arkasından refakatçileri ile birlikte askeri tören geçişini gerçekleştiren engelli gençler, çakı gibi birer asker oldular. Tören geçişi sırasında aileler ise mutluluk gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarının en büyük isteği olan askerlik görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını gören anneler, bu anı gözü yaşlı olarak seyretti.

Tören geçişinin ardından 24 engelliye, askerlik görevlerini yerine getirdiklerini gösteren terhis belgeleri verildi. Tuğgeneral Metin Alpcan tarafından askerlere önce askerlik künyesi, ardından da terhis belgeleri verildi.

Törenin ardından alanda kurulan askeri eşya sergisi gezildi. Ailelere ve engelli bireylere sergide yer alan malzemeler tanıtıldı. Tören hep birlikte öğle yemeği yenmesiyle son buldu.

Temsili askerlik törenine 2. Ordu Hareket Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Altay Kışlası Komutanı İstikam Kurmay Albay Rıdvan Yücel Yıldız ile diğer askeri yetkililer ve engelli askerlerin aileleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız