SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelliler Gözardı Ediliyor"

0
Güncellendi - 2016-10-12 16:49:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bazı kurumlarda engellilerin girişi için hazırlanan rampaların sorunlu olduğunu ileri süren bir grup engelli aktivist bu durumu protesto etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesinin eski Başkanı Ali Haydar Koyun ile bir grup engelli aktivist, İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı içinde eylem yaptı. Burada engelli aktivistler adına bir açıklama yapan Ali Haydar Koyun, son birkaç yıldır Malatya’da yapılan bazı yatırımlarda engellilerin göz ardı edildiğini savundu.

Güzel projelerde engellilerin düşünülmeyerek hizmette ayrımcılık yapıldığını ileri süren Koyun, “Tüm cadde ve sokaklarda yapılan yaya kaldırımları, belediye konferans salonunu, Nikah Sarayı, Hürriyet Parkı, Kernek Parkı, Kernek Külliyesi, Çarmuzu-Kiltepe, Yeşiltepe, Melekbaba ve Salköprü Semt Konakları, Sanat Sokağındaki tüm binaların kısacası yapılan tüm yerler incelediğinde hiç birinde engelli insanların düşünmediğini ve dikkate alınmadığını göreceksiniz. Yapılan bu yerlerin ya giriş çıkışı, ya asansörü, ya tuvaleti, ya rampaları, ya zemin kaplaması ya da kapılarında sorun olduğunu, engellilerle ilgili hiçbir standartlara uyulmadığını göreceksiniz” dedi.

Koyun, “Yapılan hiçbir projelerde bizleri düşünmeyerek Anayasanın eşitlikle ilgili 10.maddesine ve 5378 sayılı Engelliler Kanununa göre suç işleyen kurumları yasaları uygulamakla mükellef olan yetkililer başta olmak üzere tüm Malatya kamuoyuna şikayet ediyor ve diyoruz ki, tek istediğimiz engelsiz bir Malatya’da insanca ve insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşam koşulları istemektir. Eğer bunu istemek suçsa bizler suçluyuz. Yok, bunlar suç değilse o zaman bunları bize sağlamayan ve yasaların engellilerle ilgili verdiği sorumlulukları yerine getirmeyen sizler suçlusunuz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız