SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelliler Günü Engelleri!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:08
Engelliler Günü Engelleri!
A- A+ PAYLAŞ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koymak için bir araya gelen engelliler, burada alınmayan önlemler nedeniyle zor anlar yaşadılar. Engelliler, kendileri için düzenlenen konseri ise 45 dakika beklediler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Malatya Valiliği Engelliler Konseyi Genel Sekreterliği’nin organizasyonu ile engelli dernekleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunum programı düzenlendi. Törene hiçbir kurum yöneticisi katılmazken, anıt önünde alınmayan güvenlik önlemleri nedeniylede tekerlikle sandalye kullanan engelliler ile görme engelliler zor anlar yaşadılar.  Çelenk sunum töreninde konuşan Malatya Valiliği Engelliler Konseyi Genel Sekreteri Alim Yavuz, Malatya’da engellilerin sorunlarına karşı kamuoyu oluşturmaya ve toplumu empati yapmaya çalıştıklarını anlattı. 

Çelenk sunumunun ardından engelliler, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kendileri için düzenlenen konser programına geçtiler.

Konserin başlangıç saati 16.00 olarak ilan edilmesine karşın, engelliler ve aileleri yaklaşık 45 dakika salonda bekletildiler.  Törene Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı katılırken, protokol için ayrılan koltuklar ise boş kaldı. 

Konserde önce engelliler sahne alırken, ardından yerel sanatçılar sahne aldı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız