SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelliler İçin Bir Otobüs Daha

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, 345 bin YTL'ye engelliler için özel asansörü bulunan bir otobüs daha satın aldı ve bu özelliğe sahip otobüs sayısı 2'ye yükseldi.

Engelli otobüsü ile ilgili olarak Belediyece yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Şehir içi ulaşımda rahatlama sağlamak ve engellilerinde diğer vatandaşlar gibi otobüslerden daha iyi bir şekilde faydalanabilmeleri amacıyla Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketi, yeni bir otobüs daha satın aldı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, toplu taşıma hizmetlerinin vatandaşlara en iyi şekilde verme gayreti içerisinde olan Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketinin hizmet kalitesini her geçen gün artırdığı belirtildi.

Engelli vatandaşlarla birlikte, otobüsün tanıtımını yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Mercedes Conecto marka otobüs’ün son model olduğunu, engellilere yönelik dizayn edilip, tam otomatik, klimalı, 80 kişi taşıma kapasiteli olduğunu, toplam maliyetinin 345 Bin YTL olduğunu söyledi.

Başkan Akın, greve geldikten sonra engelli vatandaşlar açısından büyük sorun olan kaldırım rampalarını, yeniden düzenleyerek, kullanılabilir hale getirdiklerini vurgulayarak, “Yine engelliler Merkezinde, engelli kardeşlerimizin rehabilite olması ve orada zamanlarını güzel değerlendirmeleri, eğitimi için çalışmalar yaptık. Yerel Gündem 21 vasıtasıyla devam eden engelli çalışmalarımız var. Yaptığımız hizmetlerle engelli kardeşlerimizi daha rahat dolaşabilir gezip görebilir hale getirmek ve onları toplumla kaynaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başkan Akın engellilere yönelik yapılan hizmetlerden sonra Mahalli İdareler Derneği tarafından Yılın Belediye Başkanı ödülüne layık görüldüğünü hatırlatan Başkan Akın, “Biz hemşerilerimiz ve engellilerimizin huzurlu ve mutlu yaşamalarını her türlü ödülün üstünde kabul ediyoruz” dedi.

Alınan otobüsten memnun kalan engelliler ve engelli yakınları ise Başkan Akın’a şükranlarını sunduklarını ifade ederek, “Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun, aldığı bu otobüsle engelli otobüs sayısı ikiye çıktı. Belediye Başkanımıza minnettarız, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız