SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelliler İçin Temsili Askerlik Töreni Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-05-12 17:05:38
Engelliler İçin Temsili Askerlik Töreni Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2. Ordu komutanlığı bünyesindeki İstihkam Alayı’nda engelli vatandaşlara yönelik olarak Temsili Askerlik Töreni gerçekleştirilerek, 29 engelliye terhis belgesi verildi.

2. Ordu Komutanlığına bağlı İstihkam Alayı’nda engellilere yönelik olarak temsili askerlik töreni gerçekleştirildi.

Törene 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Tuğgeneral İbrahim Özbudun, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile engelli vatandaşların aileleri katıldılar.

Temsili askerlik hizmetine toplam 29 engelli vatandaş katıldı. Askeri kamuflaj giyen engellilerin yanına birer tanede asker refakatçi olarak verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende, temsili askerlik yapan engelliler toplu halde And İçme Törenini gerçekleştirdiler. And içen askerler daha sonra toplu halde mekanik nişancılık yarışmasına katıldılar. Tüm engelli askerler başarılı sayıldı.

Törende konuşan 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Tuğgeneral İbrahim Özbudun, “Değerli anne ve babalar; bugün bünyemize katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisi ile dolu 29 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, biraz önce huzurlarınızda yemin ettiler. Burada icra edilen her faaliyetin safhasında onlarla beraber olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmelerini sağlayacağız. Eminiz ki sizlerde evlatlarınızın bu gününü daima gururla hatırlayacak ve hatıralarınızda muhafaza edeceksiniz. Nu mutlu sizlere ki yürekleri vatan sevgisiyle dolu bu gençleri yetiştirerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılmalarını sağladınız. Vatani görevini yapmak üzere bugün aramıza katılan sevgili Mehmetçikler; askerlik hizmeti kutsal olmanın yanında meşakkatlidir. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Sizler bugün bu ocakta bulunarak sabır ve fedakarlık gösterdiniz. Sizleri de bu cesaretinizden dolayı kutluyorum.” İfadelerini kaydetti.

Törende temsili askerlik yapan engellilere künyeleri takılırken, Temsili Askerlik Hizmeti Terhis Belgesi ile birlikte 2. Ordu Komutanlığı tarafından günün anısına hediye verildi.

Tören; 2. Ordu Komutanlığı Bando takımının eşliğinde yapılan geçiş töreni ile sona erdi.

Engelli aileleri törene yoğun ilgi gösterdiler.

Törende ailelerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafları çektirildi.

Törene katılan aileler ve temsili askerlik yapan engeller verilen yemeğin ardından uğurlandılar.

Burhan Karaduman - Yeni Malatya Gazetesi/ Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız