SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelliler İçin

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nin yürüttüğü proje ile engelli çocuklar hem parka gidip eğlenebilecek hemde büyük engelliler fitness aletlerini kullanarak spor yapabilecek. 
 
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, yaptığı açıklamada, TSD Malatya Şubesi olarak, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlamış oldukları "Oynamak Benimde Hakkım" isimli projenin kabul edildiğini belirterek,  "Dernek olarak, Malatya Belediye Başkanlığı ortaklığında Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlamış olduğumuz "Oynamak Benimde Hakkım" isimli proje ile merkezi yerlerde yapılmış olan park veya oyun parklarında yapılacak engelli çocuk oyun sistemleri ve fitness kondisyon aletleri ile engelli ve engelsiz çocukların psikomotor becerilerinin gelişimine, engelli ve engelli olmayan çocukların birlikte oyun oynayarak kaynaşmalarına, engelsiz çocukların engelli çocukları tanımalarını amaçlamaktayız" dedi. 
 
Koyun şu bilgileri verdi: "Alımı yapılacak olan oyun sistemleri ile fitness kondisyon aletleri özellikle tekerlekli sandalyedeki engelli çocukların da faydalanacağı şekilde olacaktır. Proje ortağı olan Malatya Belediyesi ile birlikte merkezi yerlerde yapılmış olan park veya oyun parklarının tespiti yapılarak alınacak olan engelli çocuk oyun sistemleri ve fitness kondisyon aletleri yerleştirilecek ve bu oyun sistemleri ile fitness kondisyon aletlerinden engelli engelsiz çocuk, genç ve yetişkin insanların faydalanması sağlanacaktır.  Projenin tamamlanması sonucunda toplumun engellisiyle engelsiziyle bir bütün olduğu vurgulanarak gösterilmiş olunacaktır." 
 
Koyun kendilerine destek veren Vali Ulvi Saran'a, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ve SODES birimine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız