SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelliler Rahat Girebilecek"

0
Güncellendi - 2017-10-07 01:53:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, engelli kadın girişimcinin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresinden (KOSGEB) aldığı destekle açtığı kafeden elde edilen gelirle her ay bir engelliye tekerlekli sandalye alınması hedefleniyor.

Engelli girişimci Aynur Yılmaz, açtığı kafede düzenlediği basın toplantısında, kentte engellilere yönelik kafe eksikliğini hissettikleri için böyle bir işletme açmaya karar verdiklerini söyledi.

Kız kardeşinin de engelli olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kız kardeşim ve ben kentte engellilerin rahatça girebilecekleri bir yer açmaya karar verdik. Burası engellilerin sadece kahve içeceği bir yer değil, gelip dinlenebilecekleri bir mekan. Kız kardeşim de engelli olduğu için biliyorum, engellileri dışarı çıkarmayı hedefliyorum. Kazancım yeterli olursa her ay bir tekerlekli sandalye almak istiyorum. Tabii bunu da engelli dernekleri veya yetkili kurumlardan biriyle yapmak istiyorum."

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müşaviri Kemal Deniz de engellilerin toplumla iç içe olmaları ve iş hayatına katılmalarının önemli olduğuna dikkati çekerek "Hayatın tüm evresinde herkesin gittiği yerlerde engellilerin kullanabileceği ortamlar oluşturulması gerekiyor." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Müdürü Seyyit Soner Yılmaz da belediye olarak engellilerin her alanda ulaşım ve erişebilirliğini kolaylaştırmaya çalıştıklarını anlatarak şunları söyledi:

"Yaptığımız çalışmalarla engelli arkadaşlarımız evlerinden çıkarak sosyal alanlara gitmeye başladılar. Kamu kurumlarının yanı sıra girişimcilerinde engelli arkadaşlarımıza destek olmaları gerekiyor. Başka arkadaşlarımız da lokantalarını, mağazalarını engelli arkadaşlarımıza uygun yaparlarsa engelliler kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarını gidermiş olur."

Basın İlan Kurumu Malatya Şube Başkanı Nihat Abacı, engellilere yönelik açılan böyle bir işletmeye destek vermesinden dolayı KOSGEB'e teşekkür etti.

AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız