SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelliler Sarayı Yapılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’ya Engelliler Sarayı yapılacağını söyledi. 

Çakır, Dede Korkut Parkında verilen iftar yemeğinde engellilerle bir araya geldi. İftar yemeğine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz, engelli dernek yetkilileri, engelliler ile engelli yakınları katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştırmak amacıyla Engelliler Sarayı projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu proje Türkiye’ye örnek olacak. Bütün engellilerin gitmek isteyeceği bir merkez olacak. Her türlü sosyal donatıların olduğu güzel bir mekan yapacağız. Atölyeleri, salonları, sınıfları, kafeterya, yüzme havuzu, sinema salonları olan bir proje üzerinde çalışıyoruz. En büyük hedefimiz bu projeyi hayata geçirerek engellilerimize engelsiz bir hayat sağlamaktır” dedi.

Çakır, daha sonra şunları belirtti: 

“Aldığımız yeni otobüsler, engellilere uygun otobüsler. Cadde ve sokakları engelli vatandaşlarımızı düşünerek planlıyoruz. Yine aldığımız özel engelli araçları engellilerimizin hayatını kolaylaştırdı. Engellilerimizin büyük bir bölümü iftara gelirken bu araçları kullandılar. Özellikle sosyal ve kültürel alanda Engelliler Merkezimiz çok önemli hizmetler veriyor”. 

Engelli dağıtılan 200’ün üzerindeki akülü aracın engelli vatandaşların eli-ayağı olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızı tespit ederek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca Engelliler Merkezimizdeki eğitim çalışmalarında başarılı olan 110 dolayında kardeşimiz devlet memuru oldular. Bu merkezde açılan kurslarda engelli kardeşlerimiz el becerilerini geliştirerek, yeteneklerini ortaya çıkarıyorlar” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız