SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelliler YG 21'i Basmış!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2'si görme özürlü toplam 6 engelli genç, toplu halde Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğini basarak, genel sekreter yardımcısını yarım saat rehin alıp, 5 kişiyi darp etmekle suçlanıyor. Görme engelli gencin babası ise "Oğlum görmeden nasıl bunları yaptı" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21'e bağlı Engelliler Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığı'na, çalışma grubunun istediği isim dışında bir atamanın yapılması üzerine Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Işıl Bengi, kendisine verilen sözün yerine getirilmediği gerekçesiyle istifa kararı alıyor. Başkanlarının istifa edeceğini duyan Engelliler Çalışma Grubu üyeleri toplu halde akşam saatlerinde Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği'ne gelerek, Genel Sekreter Ahmet Baysar'la görüşmek istedi. Olaya karışanlar arasında yüzde 100 görme özürlü Tolga K., zihinsel özürlü Gökhan G., yüzde 100 görme özürlü Fatih Z., zihinsel özürlü Akan Y., zihinsel özürlü Ali Osman Ö. ve epilepsi hastası Yavuz A. bulunuyor. Yerel Gündem 21 ofisinde çıkan tartışma esnasında özürlü gençlerin, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar ve eşi Esma B. ile Muhittin Albayrak, Mehmet Geçer ve Hatice Koca'yı darp ederek, yaraladıkları iddia edildi. Yaralılardan Mehmet Geçer'in burnunun kırıldığı, Hatice Koca'nın ise kaburga kemiğinde çatlak oluştuğu bildirildi.

Olayda esnasında rehin tutulduğunu ileri süren Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, "Olay Emniyet'e intikal etti. Yarım saat kadar rehin kaldım. Beni öldürmekle tehdit ettiler. Sonuçta engelli oldukları için bir şey diyemedik. Bacağımda problem var, parmağımda çıkık var. Böyle bir şeyin başımıza geleceğini düşünmedik. Böyle bir şeyi ilk defa yaşadım. Rehin aldıklarında beni öldürmeye götürüyorlardı" şeklinde iddialarda bulundu.

Olaya karışan ve gözaltına alınarak, geceyi karakolda geçiren ve yüzde 100 görme özürlü olduğu belirtilen Tolga K.'nin babası Kenan K., "Oğlum 17 yaşında. Yüzde 100 görme özürlü. 21 derneğimiymiş neymiş. Bu nasıl darp etmiş, nasıl basmış, nasıl adam götürmüş. Ben bunu anlamıyorum" diyerek iddialara tepki gösterdi. Gözaltına alınan özürlü gençler, Yerel Gündem 21 genel sekreterini istifaya davet ederken, zaman zaman da yorum yapamayacaklarını dile getirdi.

Darp edildiklerini öne süren yaralılar ise özürlü gençlerden şikayetçi oldu. Beydağı Polis Merkezi'nde yapılan işlemler sırasında özürlü gençlerden bazılarının polislerle de tartıştıkları öğrenildi. Polislerin özürlüler hakkında şikayetçi olmadıkları belirtildi.

Özürlü gençlerden 100 görme özürlü Tolga K., epilepsi hastası Yavuz A. ve Yerel Gündem 21 Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Işın Bengi, Cumhuriyet savcısının talimatı ile geceyi karakolda geçirdi. Diğer 4 genç ise polis minibüsü ile evlerine gönderildi. Gençlerden bazıları, YG 21 yönetiminin istifasını istediler. Beydağı Polis Merkezi'ne gelen Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Ahmet Baysar, olayın polis tarafından araştırıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Belediye Başkanı Cemal Akın, Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği'nin bir grup engelli tarafından basılması olayı ile ilgili gerekeni yapacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bu konuyu inceleyeceğiz. Arzu edilmeyen olaylar olmuş. Konuya müdahale ederek hukuken yapılması gerekenleri yapacağız. Olayın neden geliştiğini bilmiyoruz. Kalabalık grupların olduğu yerlerde tasvip edilmeyen durumlar yaşanabilir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız