SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere Eğlence Programı

A- A+ PAYLAŞ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle YG 21 platformu tarafından İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde kermes ve konser düzenlendi. Bu arada Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun da, engelli sorunlarına dikkat çekti.

KAPALI ÇARŞI ÜSTÜNDE..
Hafta dolayısıyla İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde düzenlenen etkinlikle ilgili olarak YG 21'den şu bülten yayınlandı:

"Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu öncülüğünde, kentteki engelli okulları, rehabilitasyon merkezleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımları ile 10–16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde kermes ve müzik dinletisi programı başladı.

Havai fişek gösterileri ile başlayan programa Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Ahmet Özbildirici, Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Alaaddin Acun, Engelliler Platformu Sorumlusu Yaşar Güler, Özel Eğitim Kurumlarının Müdürleri, engelli aileleri, engelli üyeler ve çok sayıda davetli programa yoğun ilgi gösterdi.

16 Mayıs 2008 Perşembe gününe kadar kermes, müzik dinletisi ve çeşitli etkinliklerle devam edecek olan programının açılışını Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz yaptı.

Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu olarak amaçlarının engellilerin sosyal hayata ve topluma kazandırılması ve hayatla adaptasyonlarının sağlanması gerekliliğini konuşmasında belirten Yerel Gündem 21 Görme Engelliler Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, Malatya da sivil toplum kuruluşlarının da bu anlamda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Malatya Belediyesi olarak son yıllarda şehrimiz için yapmış olduğumuz çalışmalarda engelli kardeşlerimizin daha rahat bir yaşam sağlamak üzere hareket ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, “Malatya Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda engellilere nasıl faydalı olabiliriz bu konuda büyük çaba sarf sarfediyoruz”dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, engellilerin topluma kazandırılmasına yönelik yapılan çalışmaların toplumun tüm kesimi tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek Malatya Belediyesi olarak bu çalışmalara her zaman destek olduklarını söyledi.

Cengiz, özellikle Sümer park alanında engelliler adına çeşitli alanların hazırlanmış olduğunu engellilerin rahat edebilecekleri ortamların sağlanacağınıifade ederken bu çalışmaların daha verimli bir hale gelmesi için Malatya Belediyesinin imkanları doğrultusunda gayret edeceklerini vurguladı.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğinin engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmaları büyük beğeniyle izlediğini söyleyen Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün engelli kardeşlerimizin sorunlarına karşı çok hassasiyet gösterdiğini, bu gecenin engellilerin sorunlarının paylaşıldığı bir gece olarak geçmemesini bir eğlence gecesi olarak geçmelidir dedi.

Sezer ayrıca, Malatya Merkez de 2 bin civarında engellinin mevcut olduğunu Merkez İlçe ve köylerle beraber bu sayının 4000’e yaklaştığını, engellilerin sorunlarının bir günde çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Düzenlenen gecede Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün folklor gösterileri, Türk Halk Müziği Sanatçısı Canan Özacar’ın türküleri programa katılanlara doyumsuz anlar yaşattı.

10- 16 Mayıs Engelliler Haftasının dolu dolu geçmesi için yine Yerel Gündem 21 Engelliler Platformunun çalışmaları neticesinde, İnönü Kapalı Çarşısı üzerine kurulan sahnede 10- 16 Mayıs tarihlerinde 20.00–23.00 saatleri arasında müzik dinletileri, tiyatro ve folklor gösterileri, skeçler sergilenirken sahnenin yanına kurulan satış stantlarında engelli dernekleri kendi emeklerini ekonomilerine katkı sağlamaları için satışa sunacaklar..

KOYUN'UN AÇIKLAMASI..
TSD Malatya Şube Başkanı Koyun da, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bizler; çeşitli gruplardan engelliler ve aileleri olarak, bu bir hafta içinde sizlere sesimizi duyurmaya çalışacağız. Ne yazık ki dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de engelliler toplum içinde bilinmiyor, görülmüyor, duyulmuyor.

Engelliler toplumdan koparılmış ayrı bir yaşam sürüyor. Hastanelerin dışında toplumun diğer kesimleriyle ortak alanlarda buluşamıyorlar. Eğitimden sınırlı bir şekilde yararlanabiliyorlar. Çalışma yaşamında yasaların zorunlu kılmasına rağmen az denecek kadar yer bulabiliyorlar.

Biz engelliler; bu ülkenin vatandaşları olarak;
Fiziki engellerden kurtulmak, her yere herkes gibi erişebilmek, özgürce seyahat edebilmek istiyoruz.

İnsan gibi yaşanacak, işsiz her engellinin alabileceği bir engelli aylığı istiyoruz.

Bizleri sağlığımızdan edecek katkı payı uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz.

Emeklilik hakkımızın 1999 yılı öncesi koşullara döndürülmesini istiyoruz.

Başta kamu kurumları olmak üzere çalışma hakkımıza saygı gösterilmesini, yetenek ve bilgimize göre ücret verilmesini istiyoruz.

Başımız dik bir şekilde, onurumuzla yaşayabilmemiz için sosyal hukuk devletinin tüm kurumlarıyla işlemesini istiyoruz.

Haklarımızı elimizden alan başta Sağlık Kurulu Raporu yönetmeliği olmak üzere tüm yönetmeliklerin katılımcı bir şekilde değiştirilmesini istiyoruz.

Becerilerimizi, bilgimizi, gücümüzü göstereceğimiz eşit koşulların yaratılmasını istiyoruz.

Gizli veya açık her türlü ayrımcılığın son bulacağı,
Bütün toplumun barış içinde bir arada yaşayacağı,
Demokrasinin, özgürlüklerin herkes için erişilebilir olacağı bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz.

Ülkemizden başlayarak engelsiz ve eşit bir dünyanın kurulması için herkesi, tüm engellileri mücadeleye davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız