SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere Evde Eğitim Hizmeti

0
Güncellendi - 2018-03-13 05:54:31
Engellilere Evde Eğitim Hizmeti
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ‘Tut Elimden’ sosyal sorumluluk projesiyle sağlık sorunlarından dolayı okula gitmekte zorluk yaşayan engellilere yönelik ev ortamında eğitim ve motivasyon hizmeti başlattı.

Proje kapsamında Demircan ailesini ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci; “Engelli vatandaşlarımıza eğitimin yanı sıra psikolojik destek ve motivasyon hizmeti sunan Yeşilyurt Belediyesini duyarlı ve hassas hizmetlerinden dolayı tebrik ederim” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ‘TUT ELİMDEN’ PROJESİYLE MOTİVASYON VE PSİKOLOJİK DESTEK

Yeşilyurt İlçesinde ikamet eden engelli vatandaşların günlük yaşamda karşılaştığı sorunları ortadan kaldırmak adına bugüne kadar birçok projeye imza atan Yeşilyurt Belediyesi, ‘Tut Elimden’ isimli yeni projesiyle; sağlık problemlerinden dolayı eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan bedensel engelli öğrenciler ile ailelerine ev ortamında eğitim, sosyal psikolojik destek ve motivasyon hizmeti sunuyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla başlatılan proje kapsamında; Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerinde görevli öğretmenler ev ortamında ders verilmesi uygun görülen vatandaşları haftanın iki günü ziyaret ederek iki saatlik ders veriyorlar.

ESRA TÜFENKCİ’DEN ‘TUT ELİMDEN’ PROJESİNE ÖVGÜ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci ‘Tut Elimden’  projesiyle evde eğitim, motivasyon ve psikolojik destek alan Fadime Demircan ve ailesini ziyaret ederek, projenin uygulanmasıyla ilgili bilgiler aldı.

Esra Tüfenkci’ye, Vali’nin eşi Neriman Kaban, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, AK Parti İl Başkanının Eşi Sadiye Kâhtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanının eşi Yasemin Polat ile İl Emniyet Müdürünün eşi Kadiye Urhal’da eşlik etti.

TÜFENKCİ, FADİME DEMİRCAN İLE YAKINDAN İLGİLENDİ, HEDİYELER VERDİ

Aile fertleri tarafından kapıda karşılanan Esra Tüfenkci, ‘Tut Elimden’ projesinin yerinde ve çok anlamlı bir proje olduğunu ifade ederken, Yeşilyurt Belediyesini tebrik etti.

Demircan ailesiyle sohbet edip, çocuklarla yakından ilgilenen Tüfenkci,  “Tut Elimden projesi içerik ve uygulamasıyla çok değerli ve anlamlı bir proje olmuş. Böylesine duyarlı ve hassas bir çalışmayı başlatan başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat olmak üzere tüm ekibine teşekkür ederim. Toplumun değerleri olan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak önemlidir, çünkü hepimiz engelli adayıyız, bir gün bizde engelli olabiliriz. Engelli vatandaşlarımıza toplumsal hayatta pozitif ayrımcılık konusunda daha fazla çalışmalar yapmalıyız. Hepimizin daha duyarlı olması gerekmektedir. Sağlık sorunlarından dolayı okula gitme durumu olmadığı için ‘Tut Elimden’ projesi kapsamında evde eğitim görev Fadime Demircan ile ailesini ziyaret ettik. Fadime kardeşimizin ve ailesinin talep ve isteklerini dinledik. Misafirperverliklerinden dolayı Fadime Demircan kardeşime ve değerli ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Esra Tüfenkci, yanında getirdiği kitapları ve hediyeleri Fadime Demircan’a takdim etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız