SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere Girişimcilik Eğitimi Verilecek

0
Güncellendi - 2016-01-18 19:24:24
Engellilere Girişimcilik Eğitimi Verilecek
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü’nün işbirliği ile engellilere yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verilecek. 50 engelli vatandaşın yararlanacağı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin kayıtları ise devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi, KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü’nün işbirliği ile engellilere yönelik düzenlenecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” için kayıtlar devam ediyor. Battalgazi Belediyesi’ne yapılacak olan başvurularla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya eski Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, engellilerin “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne engellilerin ilgi göstermesini isteyerek, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve diğer yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Ali Haydar Koyun, “21 yıldır engelliler camiasına vermiş olduğumuz hizmetlerden sonra her ne kadar dernek olarak bir faaliyetimiz olmasa da şahıs olarak bu konuda mücadelemiz devam ediyor. Battalgazi Belediyemizin bu konudaki çalışmalarını bende şehirdeki billboardlardan öğrendim.  Malatya’daki engelli arkadaşların boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla ve önümüzdeki zaman diliminde bir iş yeri kurmak varsa bu engellilere verilecek olan girişimcilik eğitimi güzel bir çalışma. Evinde oturan ve şu anda bir işi olmayan, zamanını boş geçiren arkadaşların bu eğitime katılmasını isterim. En azından bu vesile ile oradaki diğer arkadaşlarla güzel bir ortamda bulunurlar. Alacakları eğitim sonucunda bir işletmenin nasıl açıldığı ve nasıl yürütülüp, nasıl ayakta tutulur gibi bilgilere sahip olurlar. Bu eğitimden sonra planlama yaparak bir işletme açabilirler. Kendi ayakları üzerinde durarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanırlar. Bu yönden anlamlı buluyorum. Bazı sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılar ilgili bakanlığa iletiliyordu sosyal yardımlar anlamında. Bununda düzeltilmesi için Engelliler Konfederasyonu ve Federasyonları gerekli girişimleri yapıyor. Bu konuda gelişme sağlanırsa bu eğitimler daha da anlam kazanır. Engelli arkadaşlarımızın Yüzde 60-70’i iş yeri sahibi olabilir. Ben emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum ve kutluyorum” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler, 50.000 TL hibe, 100.000 TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150.000 TL destekten yararlanabilecekler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız