SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere Girişimcilik Kursu

0
Güncellendi - 2016-11-10 23:28:32
Engellilere Girişimcilik Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu engelli ve engelli yakınlarının sosyal ve kültürel hayata adaptasyonlarını sağlayabilmek ve iş hayatına daha çok yer almaları için düzenlemiş olduğu etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, KOSGEB ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 90 engelli ve engelli yakını kursiyerin katıldığı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu açıldı.

Kurs ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyit Soner Yılmaz, engellilere yönelik yapmış oldukları faaliyetlerin devam ettiğini, engelli vatandaşlarımızın en büyük sıkıntılarından biri olan istihdam sorununu gidermek için EKPSS kurslarını açtıklarını ve bu kurslar sayesinde birçok engelli vatandaşımız memur olarak işlerine başladıklarını söyledi.

Seyit Soner Yılmaz, “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu açmamızın amacı engelli vatandaşlarımızın kendi işini kurmasıdır. Kurs sayesinde, toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturmak ve toplumu engellilere entegre etmek istiyoruz. İnşallah bundan sonra engelli arkadaşlarımız işveren olarak toplumumuzda görülecektir.” dedi.

Yılmaz, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun açılmasında kendilerine destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Fırat Kalkınma Ajansı’na, KOSGEB’e ve Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür etti.

Kurs ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Kursumuz da engelli ve engelli yakını olan 90’a yakın kursiyerimiz bulunmaktadır. Kurs sonundaki hedefimiz kursiyerlerimizin iş hayatına atılarak ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamasıdır. Kurs ile beraber engelli ve engelli vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırarak sosyal hayata katılımlarını artırmak istiyoruz.” dedi.

Pektaş, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu destekleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Fırat Kalkınma Ajansı’na ve KOSGEB’e teşekkürün bir borç olduğunu dile getirdi.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Eğitmeni Ahmet Oymak, Engelli vatandaşlarımızın ülke ekonomisine katkısı sağlamak adına açtıkları kursun hayırlı olmasını dileyerek, kursa destek veren Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine ve Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür etti.

Kurstan duydukları memnuniyeti dile getiren engelli ve engelli yakını kursiyerler, kurs sayesinde kendiişlerini kurarak, kendi ayakları üzerinde durabileceklerini ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeler üreteceklerini söyleyerek, kursun açılmasına destek veren başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Fırat Kalkınma Ajansı’na, KOSGEB’e ve Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür ettiler.

Bülten

engellikurs

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız