SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere Hazırlık Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:46
Engellilere Hazırlık Kursu
A- A+ PAYLAŞ
 
Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Malatya'da Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için hazırlık kursu açıldığı belirtildi.
 
Konseyin Engelliler Merkezi Eğitim Öğretim Grubu ile  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün desteği çalışmada, 29 Nisan'da ÖSYM tarafından sadece engelliler için yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için hazırlık kursu açıldı.
 
150 kişinin yararlandığı kurs,  Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nda başladı. Kursta, işitme engelliler için de işaret dili veren eğitmenlerden destek alınıyor. 
 
Sınıfları ziyaret eden Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, "Engeliler Merkezi ve değerli hocaların katkılarıyla Kent Konseyi Engelliler Merkezinde bulunan kardeşlerimizin balık tutmayı öğrenmesi anlamında çok ciddi adımlar atıldı. İşitme engelli, ortopedik engelli ve görme engelli olmak üzere yaklaşık 150 kişiye eğitim veriliyor" dedi. 
 
Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz ise, ders veren öğretmenlerin kendi alanlarında uzman olduklarını , ayrıca Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz kitap desteği sağlandığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız