SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere İftar Yemeği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Engelliler Platformu, engellilere iftar yemeği verdi.

Bir lokantada verilen iftar yemeğine, Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Gençlik ve Spor Müdür Vekili Ömer Dağdelen, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi, Beyaz Baston Görme Özürlüler Derneği, Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Grubu, Malatya Anadolu Engelliler Derneği ile Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bilindiği gibi ilimizde bir Engelliler Konseyi var. Bu konseyi önemsiyoruz. Engellilerle ilgili vakıf ve dernekler periyodik olarak toplanıyorlar. Birbirleriyle istişare edip çözüm önerileri ortaya konuluyor" şeklinde konuştu.

"Engellilerin hayatla bağlantılarını en güçlü şekilde tesis etmeliyiz" diyen Vali Daşöz, herkesin birer engelli adayı olabileceğini, bu nedenle engellilerin sorunlarını kulak ardı etmemek gerektiğini vurguladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise konuşmasında, engelli sorunlarıyla ilgilenen Vali Daşöz'e teşekkür ederek, "Sayın valim 44 engelli akülü aracı ile 44 engellimizi toplum içine çıkardı" ifadelerini kullandı.

Beyaz Baston Görme Özürlüler Derneği Temsilcisi Nurettin Kılıç da, engellilere yapılan yardımlardan dolayı teşekkür mahiyetinde konuşma yaptı.

BASINA BELEDİYEDEN YEMEK..
Bu arada Belediye Başkanı Cemal Akın da basın mensuplarına bir iftar yemeği verdi.

Yemekle ilgili yayınlanan basın bülteni şöyle:

"24 Eylül Çarşamba günü Şelale Lokantası’nda Belediye Başkanı H.Cemal Akın tarafından verilen iftar yemeğine Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, MAGDER Başkanı Orhan Çekin, RADER Başkanı Sinan Cavlak, Doğu ve Güneydoğu Radyo ve Televizyoncuları Derneği Başkanı Umut Bozkurtoğlu ile radyo, televizyon, gazete ve İnternet Gazetesi sahibi, yöneticileri ile çalışanları katıldı.

Yemek sırasında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, basın mensupları ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Belediye Başkanlığı görevine seçildiği günden beri gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

Basın camiasının yönlendirici eleştirileri sayesinde Malatya’ya çok büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akın, 1 yıl gibi kısa bir sürede Malatya nüfusunun yüzde 80’ini doğalgaza kavuşturduklarını, Malatya’daki toplam yeşil alanın yüzde 75’ini 4.5 yıllık hizmet süresi içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Araç alt geçitleri, yağmursuyu drenaj kanalları, Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük alanın imara açılması, 2000 dönümlük alanda başlatılan kentsel dönüşüm projesi ve diğer hizmetlerle Malatya’nın gömleğini değiştirmeye başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Akın, bu hizmetlerin yapılması sırasında kendilerine verilen desteklerden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Basın mensuplarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akın, konuşmasına özetle şöyle devam etti:

“Malatya’da yeni alt merkezler meydana gelmesi hususunda yapmış olduğumuz çalışmalara vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Sizler bizim gören gözümüz, tutan elimiz, konuşan dilimizsiniz. Sizler vasıtasıyla toplumdaki mevcut ihtiyaçları en kısa zamanda öğrenip müdahale etme imkanına sahip oluyoruz. Bu hizmetleri sizlerle birlikte yürütüyoruz. Bütün eleştirilerinizden istifade etmeye çalışıyoruz.

Bundan sonraki hizmetlerimizde de sizlerin yanımızda olacağınıza inanıyoruz. Sizlerden almış olduğumuz çok değerli fikirlerin bir kısmını realize ettik, bir kısmını da önümüzdeki süre içerisinde realize etmeye çalışacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız