SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere İletişim Sertifikası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yerel Gündem 21 Engelliler Merkezi'nde açılan İnsan İlişkileri ve İletişim Kursu'na katılan 17 engelli, sertifika almaya hak kazandı.

Kernek Parkı'nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Cemal Akın, eşi Nurten Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müdür Yardımcısı Numan Örnek, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Baysar ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı konuşmada, engellilerin yaşama sıkı sıkıya bağlanmalarının, güçlüklere direnmelerinin, problemlerini kendi çabaları ile aşabilmeleri ve toplumla kaynaşma başarılarının kendilerini memnun ettiğini belirtti. Cemal Akın, Yerel Gündem 21 Engelliler Platformunun tüm üyelerini engellilerin topluma kazandırılması, seslerinin duyurulması, sorunlarının gündeme taşınması ve çözümü konusunda yürüttüğü çalışmalardan dolayı tebrik etti. Bir toplumun huzur ve mutluluğunun o toplumda yaşayan tüm bireylerin mutluluğu ile mümkün olduğunu anlatan Akın, bunu başarmanın yolunun engellilerin bu sürece dahil edilmesine imkan sağlamayla çözüleceğini ifade etti.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Baysar, engellilere yönelik faaliyetlerin her gün biraz daha artmasının kendilerini mutlu ettiğini, engellilere vermiş oldukları İnsan İlişkileri ve Etkili İletişim Kursu sertifika töreni ile bu mutluluğu yeniden yaşadıklarını söyledi. Ahmet Baysar, engellilerin sorunlarına çözüm üretilmesi, onlara yönelik hizmetlerin geliştirilmesi konusunda devletin yanı sıra bireylerden sivil toplum örgütlerine kadar herkese sorumluluk düştüğünü anlattı.

İş Kur İl Müdürlüğü ile birlikte daha önce yürütülen Özürlüler İçin Bilgisayarlı Muhasebe kursundan sonra şimdi de Web Tasarımı ve Bilgisayarlı Muhasebe olmak üzere iki kurs açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız