SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere Özel Minibüs

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin engelli vatandaşların ulaşımı hizmetinde kullanılmak üzere satın aldığı özel dizayn edilmiş 2 minibüs için tanıtım töreni düzenlendi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere, Malatya Belediyesi tarafından alınan ve gerekli düzenlemeleri yapılan iki adet minibüsün tanıtımı ile ilgili bir tören düzenlendi.

11 Mayıs Salı günü Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Dinlenme Merkezi önünde düzenlenen törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Engelliler Merkezi Sorumlusu Sait Söner Yılmaz, Başharık Mahalle Muhtarı Erdal Akkaya ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her insanın aynı zamanda birer engelli adayı olduğunu belirterek, “Biz Malatya Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerde engelli vatandaşlarımızı da düşünerek hareket ediyoruz. Uyguladığımız bütün projelerde, alt yapı, kaldırım ve sosyal alan çalışmalarında engellilerimizin karşılaşmış olduğu engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Yeni projelerimizin tamamını engellilerimize uygun hale getirme gayreti içerisindeyiz.

Engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmek, onlarla empati kurabilmek için bir kitapçık hazırlattık. Bu hazırlatmış olduğumuz kitapçığı, Malatya’daki Okullar ile ilçelerimizdeki ve beldelerimizdeki okullarda dağıtıyoruz. Buradaki amacımız insanların engellilerin karşılaşmış oldukları sorunları düşünmelerini sağlamak. Eğer, bunu başarabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz diye düşünüyorum.

Bugün burada bulunmamızın asıl amacı ise Engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız 2 adet asansörlü minibüs tahsisi. Bu uygulama ile hem engelli vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını hem de sosyal hayata katılmalarını sağlamış oluyoruz” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ulaşım alanındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından yeni alınan ve özel olarak yeniden düzenlenen iki adet minibüsün tanıtımı yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız