SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilere Yardım Eli

A- A+ PAYLAŞ

Hollanda’da yaşayan Türklerin kurduğu ‘Uzaktaki El Vakfı” tarafından Malatya Belediyesi’ne gönderilen 33 engelli arabası düzenlenen törenle belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Konuya ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşların kurduğu ‘Uzaktaki El Vakfı” tarafından Malatya Belediyesi’ne gönderilen tekerlekli sandalyeler, revize edilerek engelli vatandaşlara dağıtıldı.

33 adet tekerlekli sandalyenin engelli vatandaşlara teslimi nedeniyle 10 Mart Perşembe günü Belediye binası zemin katında bir tören düzenlendi.

Saat 10.00’daki törene Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar, engelli vatandaşlar ile vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında ilk olarak konuşan Malatya Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, Malatya’nın engelli vatandaşların yaşayabileceği bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, bu alanda yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ teşekkür etti.

Engelliler adına konuşan Orhan Gülfırat ise tekerlekli sandalyenin kendilerinin elleri ve ayakları olduğunu belirterek, “bizler boş oturup, tüketici pozisyonunda değiliz. Bizlere acımayın, bizler tüketici değil, üretmek için çalışıyoruz. Engelli arkadaşlarım evde kalmasınlar. Bu araçlarla dışarıya çıkıp, kendilerini ıspatlasınlar, var olduklarını göstersinler. Bizlerin eli-ayağı olan bu sandalyeleri getirttiği için Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a minnettarız” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun da engellilerin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için ailelerinden güven aşılamaları çağrısında bulunarak, bu sandalyelerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Uzaktaki El Vakfı başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır engelliliğin insanlık tarihi boyunca var olan bir konu olduğunu belirterek, bütün ülkelerin ve toplumların ortak sorunu olduğunu söyledi.

Yerel yöneticiler olarak bu konuda neler yapılabileceği yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, “Öncelikle toplum olarak engellilere nasıl yaklaşması gerektiğini bilmek çok önemli. Engellilere açıma hissi ile yaklaşılması, yardıma muhtaç olarak bakılması büyük bir eksikliktir. Bu bakış açısını ortadan kaldırarak, engelliye nasıl yaklaşılması gerektiğini belirten bir kitap hazırlayarak, 120 bin adet dağıttık.

Engelli kardeşlerimizin rahat ulaşımını sağlamak adına 34 tane engelli aracı şehrimize kazandırdık. 2 tane özel dizayn edilmiş aracı engellilerimizin hizmetine sunduk. Kent konseyine bağlı olarak Engelliler Merkezinde yaklaşık 500 tane engelli kardeşimize yönelik eğitim ve seminerler verilmekte. Ayrıca ailelere yönelik toplantılar seminerler düzenlenmektedir” dedi.

Engellilere yönelik bu hizmetleri, görevleri olduğu için yaptıklarını, fazladan bir şey yapmadıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, dağıtımı yapılan 33 adet tekerlekli sandalyeler ile ilgili de bilgiler verdi.

Sandalyelerin Hollanda’daki Uzaktaki El Derneği tarafından temin edildiğini ve Malatya Belediyesi olarak nakliye ücretini karşılayarak, 4 ay süre içerisinde Belediye’ye ait Makine İkmal Müdürlüğü atölyesinde akü, şarj cihazları ile bakımlarının yapıldığını söyledi. Çakır, “Eğer engelli bir kardeşimize faydamız olabiliyorsa kendimizi bahtiyar hissediyoruz. İnşallah engelli kardeşlerimiz, dağıttığımız bu tekerlekli sandalyeleri kullanarak, toplum içerisine daha rahat bir şekilde çıkarlar” dedi.

Başkan Çakır, konuşmasında Uzaktaki El Derneği yetkililerine teşekkür etti.

Son olarak konuşan Vali Ulvi Saran ise engelli vatandaşların sahip oldukları sıkıntı ve engeller nedeniyle evlerine hapsolmak durumunda olan insanlar olmadığını belirterek, herhangi bir şekilde hayata aktif olarak katılmaları gerektiğini söyledi.

Engelli vatandaşların diğer insanlar gibi hayatın içerisinde yer almaları için gerekli araçların temin edilmesinin çok güç olmadığını kaydeden Vali Saran, “Bugün burada yapılabilecek olan çalışmanın güzel bir örneğini vermekteyiz. Kent Konseyinin, Belediye Başkanının ve diğer yetkililerin gayret ve takipleriyle Hollanda’daki Uzaktaki El Vakfının bir jesti olarak engelli kardeşlerimize sunduğu bu araçlarla engellilerimiz artık insanların arasına katılarak, çarşıya çıkarak ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri mümkün olacak.

Görüldüğü gibi o kadar zor değil. Yapılması gereken birçok şey var. Engelli kardeşlerimizin sadece çarşıya sokağa çıkmaları değil, iş yerlerinde ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri ve işyerlerine toplu mekanlarına gidebilmeleri için yapılması gereken şeyler var. Malatya’da binlerce onbinlerce iş yeri arasında engellilerimizin rahatlıkla girebileceği işyerlerinin sayısı parmakla gösterilecek kadar az” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler, törene katılanlar tarafından sahiplerine teslim edildi.

Tören sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tekerlekli sandalyelerin akü, şarj, montaj ve diğer bakımlarını yapan Makine İkmal Müdürlüğü personeli adına personel Bilal Şahin’e altın hediye ederken, ayrıca canlı keman müziği eşliğinde kokteyl verildi.

Törene katılan protokol ile engelli vatandaşlar, Belediye önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız