SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engellileri Dikkate Alıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Çakır, yayınladığı mesajda, belediye olarak tüm çalışmalarında engellileri dikkate aldıklarını belirtti. 
 
Başkan Çakır, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engellilerden oluştuğunu hatırlatarak, yayınladığı mesajda şunları belirtti.; 
 
"Çağdaş ve güçlü bir toplum olmanın şartlarından birisi, insanların eşit fırsat ve imkanlardan faydalanmalarıdır.
 
Çağdaşlaşma ve gelişme alanında hızlı bir şekilde ilerleyen ülkemizde, yapılan hizmet ve yatırımların yanı sıra her türlü imkan ve fırsatlarda engelli vatandaşlarımızın faydalanması büyük önem taşımaktadır. 
 
Ülkemiz nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan engelli kardeşlerimiz, belki fiziki olarak engelli olabilirler ama bizim için özel insanlardır. Onlar hayatın her alanında diğer insanlar gibi eşit hak ve fırsatlara sahiptirler. 
Bir engeli bulunmayanların dahi, iradeleri ve beklentileri dışında engelli olmalarının da her an mümkün olabileceği akıllardan asla çıkarılmamalıdır.
 
Engelli kardeşlerimizin, kendilerinde eksiklik görmemeleri ve toplumsal yapıda üretken, verimli ve hak ettikleri sosyal konumda olmaları için hepimizin hassasiyet ve duyarlılık göstermemiz gerekir.
 
Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri için başta kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere herkes elinden gelen gayreti göstermelidir.
 
Malatya Belediyesi olarak, bugüne kadar yaptığımız bütün hizmet, yatırım ve uygulamalarda her kesimin olduğu gibi engelli kardeşlerimizin de aynı şekilde faydalanabilmeleri için azami gayret göstermekteyiz. Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz.
 
Bu kapsamda engellilere uyumlu aldığımız 49 adet  otobüs, özel olarak dizayn ettiğimiz 2 adet minibüs, engelli rampaları, ücretsiz şehiriçi seyahat imkanı,  engellilerle iletişim kurabilme kitapçığı, akülü/şarzlı tekerlekli sandalye dağıtımı gibi birçok hizmet ve uygulama ile engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmada önemli katkılar sağladığımız bir gerçektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle bütün engelli kardeşlerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu  ve engelsiz bir hayat diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız