SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilerin Rampa Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:00:07
Engellilerin Rampa Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bazı kurumlarda engellilerin girişi için hazırlanan rampaların sorunlu olduğunu belirten engelliler, bu durumu sessizce protesto ettiler. 

Engelliler Haftasının kutlandığı bugünlerde Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi’nin eski Başkanı Ali Haydar Koyun ile bir gurup engelli vatandaş, kent merkezideki Ziraat Bankası önünde eylem yaptı. Ellerinde hazırladıkları dövizlerle dertlerini dile getirmeye çalışan engelli vatandaşlar, yetkilileri duyarlı olmaya çağırdılar.

Dernek Başkanlığı görevinden sonra engelli aktivistler olarak mücadele vermeye devam ettiklerini belirten Ali Haydar Koyun, kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak ve engellilerinde yaşamaya çalıştığını göstermek amacıyla bu tür bir eylem planı hazırladıklarını söyledi. Ziraat Bankası’nın önünde 10 dakika susarak haykırdıklarını belirten Koyun, seslerini duyuramadıkları için sessiz eylemle durumu protesto etmek istediklerini söyledi.

Ziraat Bankası’nın şubesine girebilmek için rampadan tekerlekli sandalyeleri ile çıkamadıklarından dert yanan Koyun, “Buradaki rampayı 4 yıldır çözüme kavuşturamadık. Bu rampadan Malatya’da daha önceki valilerimizin bilgisi vardı. Milletvekillerimizin bilgisi vardı. Ben burada bir kez daha sesleniyorum hepsine, artık bu sorunu çözün” dedi.

Rampayı tekerlekli sandalye ile çıkabilene 20 bin lira ödül vereceklerini belirterek, yaşanan durumu anlatmaya çalışan Koyun, “Biraz önce Ziraat Bankası’nı örnek vermiştim ama diğer bankaların da girişi uygun değil. Türk Telekom’un girişi uygun değil. Kapalı Çarşı dediğimiz yıllardır var olan alışveriş yerini, sandalyeli hiçbir engelli yıllardır inip de gezememiştir, alışveriş yapamamıştır. Şimdi acıkmış olsak, gelin bir yemek yiyelim deseniz, hangi lokantaya gitsek giriş çıkışı yok. Giriş çıkışta kucaklarda bizi taşımayı çok seviyor halkımız, yetkililerimiz, işletmecilerimiz ama nedense bizi seven insanlar ufak bir düzenleme yapmayı düşünemiyorlar. Girdik desek, lavabosunu kullanabilecek miyiz? Maalesef üzülerek belirteyim, Malatya’da halen bu tür yerlerde engelli arkadaşlarımız lavabo ihtiyacını karşılayamıyor. Altlarına bez bağlamak zorunda bırakılıyor. Bu Malatya’nın, siyasetçilerinin, yetkililerinin, işletme sahibi iş adamlarının ve sivil toplum kuruluşlarının ayıbıdır. Her zaman duyarlı olduklarını söylüyorlar. Duyarlı olduklarını sözde değil, özde göstermeleri lazım. Pratiğe yansıtmaları lazım. Bizi artık sevmeyin, hizmet üretin” şeklinde konuştu.

Engelli aktivistler daha sonra AKSA Elektriğin önüne geçerek burada da sessiz eyleme imza attılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız