SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engellilerle İlgili Farkındalığın Artması İçin.."

0
Güncellendi - 2016-04-04 01:41:30
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Engelli Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü öğrencileriyle birlikte 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Yeni Camii Önü Soykan Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürü Seyit Soner Yılmaz, “Malatya’mızda otizm konusunda bir farkındalık oluşturmak istedik. Dünyamız çeşitli renk, dil ve etnik gruplardan insanlardan oluşmaktadır. Ve özellikle de son dönemler kazalardan da kaynaklı olarak çok çeşitli engelli insanımız vardır. Toplum zaman zaman engellilere mesafeli davranabilmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü olarak İnönü Üniversitesi Engelli Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü öğrencileriyle birlikte engellilerle ilgili farkındalığın artması için bu etkinliği planladık” dedi.

BESYO Öğrencileri adına konuşan İmat Ak ise Otizmin eşsizlik değil farklılık olduğunu belirterek, “Hepimiz farklıyız, otizmliler bizden daha farklılar. Onları anlamak ve anlatabilmek için; onların yanında olduğumuzu gösterebilmek için bugün üniversitemiz ve belediyemizin verdiği desteklerle buradayız. Biz üniversite gençliği olarak gençlerin toplumun beynini oluşturduğuna ve gençlerin güzel işler yaptığı sürece toplumun daha güzel yerlere geleceğine inanıyoruz. Bunun için gençler olarak buradayız ve halkımızla birlikte bilinçlenmeye, farkındalığa ve onların yanında olmaya çalışıyoruz. Malatya halkımızın yanımızda olduğunu görmek bize ve otizmli arkadaşlara ve diğer engelli gruplarına mutluluk verecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra otizme dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında vatandaşların katılımıyla beyaz örtüye boyalı eller basıldı. Otizmin simgesi olarak yapılan el basmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte, otizmle ilgili bilgilendirici broşürler ve çocuklara balonlar dağıtıldı. Otizmle ilgili bir serginin de yer aldığı etkinlikte vatandaşların katılımıyla oyun hamuruyla şekiller de yapıldı.

Büyük ilgi gören etkinlikte otizmle ilgili skeçler de oynandı.

Bülten

d4

d1

d3

d2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız