SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelliye Kontörlü Ulaşım

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin engelli vatandaşlar için satın aldığı ulaşım araçlarının kullanım koşulları belirlendi.

Tekerli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren, ancak toplu taşıma araçlarını da kullanamayan engelliler için satın alınan araçların kullanımı ile ilgili olarak Kent Konseyi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezinin koordinasyonunda, engellilerin ulaşım hizmetlerinde kullanmaları için tahsisi edilen araçlar hizmete başladı. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren ve evlerinden çıkamayan, toplu taşıma araçlarını kullanamayan engellilerin daha rahat edebilmeleri için Malatya Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlardan faydalananlar bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz, Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi olarak Malatya’da ikamet eden engelli üyeler için birçok faaliyette bulunduklarını, bu faaliyetler kapsamında yine Malatya’da ikamet eden engellilerin sağlık, sosyal ve eğitim hizmetlerinden faydalanmalarını kolaylaştırmak için Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından engellilerin taşınması amacıyla iki adet araç temin edildiğini söyledi.

Malatya’da ilk defa gerçekleştirilen bu büyük hizmetinden dolayı Belediye Başkanına tüm engelliler adına teşekkür eden Yılmaz, araç hizmetinden faydalanacak olan engellilerin bilmesi gereken bazı bilgiler verdi.

Soner Yılmaz: “Tahsis edilen bu araçlarımız Malatya genelinde hangi yaşta olursa olsun tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren ve evlerinden çıkamayan, toplu taşıma araçlarını kullanamayan özürlü kardeşlerimizin daha rahat edebilmeleri için kendilerine tahsis edilmiş ve hizmetlerine sunulmuştur. Bu hizmetlerde faydalanmak isteyen ortopedik engelli kardeşlerimizin öncelikle yapmaları gereken Başharık Mahallesi 5. Sokak Numara 1 adresinde bulunan Kent Konseyi Engelliler Merkezine başvurmaları ve kayıt yaptırmaları gerekiyor.” dedi.

Bu hizmetlerden faydalanmak isteyenler için engellilerin bir takım şartları yerine getirmeleri gerektiğini söyleyen Yılmaz, bu şartların hizmet almak isteyenler tarafından yerine getirilmesinin engelliler için büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

KULLANIM ŞARTLARI
Araçlarımızı sadece tekerlekli sandalye ( Akülü veya manüel ) kullanan engelliler için kullanıma sunulacaktır. Pilot uygulamanın başarıya ulaşması ile bunun kapsamı daha da genişletilecektir.

1- Ulaşım hizmeti sadece şehir merkezi içerisinde verilecektir.
2- Hizmet mesai saatleri 08.00–17.30 arasında verilecektir.
3- Ulaşım hizmeti puan esasına göre yapılarak, puanlar her ayın ilk günü itibari ile sisteme yüklenecek ve her ay 100 puan ücretsiz verilecektir.
4- Engel derecesi % 50 ve üstü olan tekerlekli sandalyeye bağlı ortopedik ve zihinsel engelliler için kullanım sağlanacaktır.
5- Hizmetten yararlanacak şahıslar Malatya Kent Konseyi Engelliler Sistemine kayıtlı olmak zorundadırlar.
6- Kullanım puan sistemine göre olacaktır.
PUANLAMA SİSTEMİ

7- Sağlık : 5 Puan (Hastaneler-Dispanserler-Sağlık Ocakları)
Kamu kurum ve kuruluşlar: 10 Puan (Valilik-Belediye-Milli Eğitim-Maliye-Sgk-Bankalar-Emniyet)
Eğitim: 10 Puan (Her gün olmayan Kurs-Dershane Okullar-Sınavlar
Sosyal Aktiviteler: 25 Puan (Geziler-Ziyaretler-Alışveriş-Sinema
8- Evden alma ve tekrar eve bırakma hizmeti için ayrı ayrı puan düşülecek
9- Puanları biten vatandaşlar araçları kullanamazlar. Puanları bitenler sadece zorunlu sağlık hizmetlerinden faydalanacaklardır. İçinde bulunulan aydan fazla kullanılmışsa diğer ayda eksik puan alacaklardır.
10- Puanlar diğer aya devretmemeklerdir.
11- Araçları kullanmak isteyenler önceden randevu almak zorundadırlar.
12- Belediyenin engellilere ait toplu ulaşım araçlarının geçtiği güzergâhlarda bulunan vatandaşlar, bu ulaşım araçlarının geçmediği yerlere göre 80 puanla sınırlı olacaktır.
13- Engellinin yanında araca en fazla 1 refakatçi binebilir.
14- Engellinin randevu ile ilgili vermiş olduğu bilgilerin yanlışlığı tespit edilirse 10 puan düşürülecektir.
15- Engelli almış olduğu randevuyu 5 saat önce’den iptal edebilir.

NOT (Evde alma ve tekrar eve bırakmak için ayrı kontör düşülecektir, her ay (100) kontör verilecektir, aracı kullanmak isteyenler önceden randevu alacaklardır.)"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız