SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelsiz Malatya İçin Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-12-04 21:39:37
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara tahsis edilen 15 adet akülü araçların teslim töreninde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “ Malatya’ya Görme Engelli çocuklarımız için okul yapıyoruz. Sadece otizmli çocuklarımıza hizmet edecek, eğitimlerini verecek bir okul inşa ediyoruz. Yaklaşık 11 Milyon TL’lik bedelle 2017 yılı yatırım programına alındı” dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik proje ve yatırımlara ciddi ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ında katıldığı törende 15 engelli vatandaşa tam donanımlı akülü araç hediye etti. Bu doğrultuda son bir yıl içinde engellilere teslim edilen manuel ve akülü araba sayısı 45’e ulaştı.

Havuzbaşı Sosyal Tesislerinde yoğun bir katılımla düzenlenen akülü araç teslim törenine AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, AKP Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Av.Muhammed Yalçınkaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tören öncesinde masaları tek tek dolaşarak engelli vatandaşlar ve aileleri ile sohbet ettiler.

İSTİKLAL MARŞININ İŞARET DİLİYLE ÇEVİRİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Etkinlikte ilk olarak Down Sendromlu 17 yaşındaki İrem Vardı adlı öğrenci tarafından İstiklal Marşının işaret diliyle çevirisi yapıldı. Vardı’nın işaret diliyle anlattığı İstiklal Marşı sırasında ayağa kalkarak topluca İstiklal Marşını okuyan salondaki davetliler İrem Vardı’yı uzun süre ayakta alkışladılar.

Görme Engelli Habip İbar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve duanın okunması, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Yeşilyurt Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan engellilerin gündelik yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları anlatan kısa film ve ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle hazırlanan sinevizyon gösterilerinden sonra etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına başlattıkları çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

POLAT, “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN KALİTELİ BİR YAŞAM SÜRMESİ İÇİN HİZMETLERİMİZ SÜRECEK”

Belediye olarak engellilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Polat, 2016 yılı içerisinde toplam 45 adet manuel ve tam donanımlı akülü aracı engelli vatandaşlara ulaştırdıklarını, engelli vatandaşların daha rahat ve kaliteli bir yaşam sürmesi için hizmetlerini artırarak devam ettireceklerini söyledi.

“ENGELLİLERE BAKIŞ AÇISI VE FELSEFE TOPLUMLARIN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİ GÖSTERİR”

Engelli vatandaşların sosyal hayat içerisinde var olabilmeleri için desteklerinin süreceğini hatırlatan Başkan Polat, “Engelleri ortadan kaldırarak engelli vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, onların toplum içinde normal bireyler gibi hissetmelerini sağlayıcı önlemleri ve tedbirleri almanın devletin ve yerel yönetimlerin en önemli vazifelerinden biridir. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımıza yönelik proje ve hizmetlerimizi hayata geçirdik. Engellilerimizin önemsenmesi gerektiğini sürekli ifade ediyoruz. Engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak adına imkanlar ölçüsünde çalışmalarımızı ve yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 15 Yıllık AK Parti döneminde engelli kardeşlerimiz için çok ciddi adımlar atıldı.Bu bizlerin sosyal devlet anlayışımızdan kaynaklanmaktadır.Yeşilyurt Belediyesi olarak ta engelli kardeşlerimizin sosyal hayattan en yüksek şekilde faydalanmaları, hayatlarını kolaylaştıracak çok önemli hizmetlerde bulunuyoruz.Bu yaptıklarımız yolun sadece başıdır. Gerek Hükümetimiz gerekse de yerel yönetimler olarak daha yapacak çok işimiz var.” dedi.

“YETER Kİ YÜREKLERİMİZDE ENGEL OLMASIN”

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, “ Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonuyla engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Son yıllarda engellilere yönelik çok büyük gelişmeler yaşandı. Engellilere yönelik sadece acımak değil onlara devlet imkânlarını ve yerel imkânlarını seferber etmek lazım. Son yıllarda yapılan düzenlemelerle birlikte engellilerimizin eve mahkûm olma dönemleri ortadan yavaş yavaş kalkıyor. Gerek resmi binalara erişim gerekse de belediyelerimizin ve kamu kurumlarımızın sağladığı hizmetlere erişim konusunda her hangi bir insanın erişebileceği şekilde kentler tasarlanıyor. Hükümet ve devletimizde yaptıkları hizmetlerle bunu sağlıyor. Son üç yıl içerisinde SODES projelerini her yıl engellilere seferber ettik.500 bin TL.’ye yakın bir kaynağı biz bütün Yeşilyurt’ta ki engellilere ve kaynaştırma öğrencilerine gerek sportif kurslar gerekse de kuracakları spor kulüplerine tahsis ediyoruz. Bu sporcularımız katıldıkları turnuvalarda 200’e yakın madalya kazandılar. Bu hizmetlerin halka ulaşmasını sağlayan hükümetimize ve devletimize çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ı da bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum. Yeter ki yüreklerimizde engel olmasın, el ele vererek engellilerimize yönelik daha fazla hizmetlerde bulunacağız ” dedi.

“ENGELSİZ BİR MALATYA VE ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise düzenlenen bu anlamlı ve özel programdan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik etti.

Türkiye’nin 2002 yılında iktidara gelen AKP ile birlikte sosyal devlet anlayışını öğrendiğini ve gördüğünü ifade eden Öznur Çalık, “Bunların en doğrusunu aziz milletimiz biliyor. 2002 yılından önce engelli kardeşlerimizin dışarıya çıkartılması, onlarla dolaşmak imkânsızdı. İletişim kurarken, çevreye çıkartırken çok büyük zorluklarla karşı karşıyaydık. Şimdi biz engellilerimiz ve sağlıklı bireylerimizle birlikte daha güzel bir yaşam için mücadele ediyoruz. Engelsiz bir Malatya ve engelsiz bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu konuda bizim liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk günden itibaren sosyal devlet anlayışını inşa etmek için mücadele verdi. Sosyal devleti inşa edebilmek için öncelikle ekonomik göstergelerimizin iyi seviyede olması gerekiyor. Makroekonomik göstergeler iyi olmazsa sosyal devlet anlayışını yerine oturtamazsınız. 100 yıllık Türkiye Cumhuriyetinde ilk kez sosyal devlet anlayışıyla yoksullarımıza katkı, engellimize, yaşlımıza, bireylerimize yardım eli uzattık, onları istihdama kattık, eğitimler verdik ve daha bir çok hizmetlerde bulunduk” dedi.

“SOSYAL POLİTİKALARA AYRILAN BÜTÇE: 30 KATRİLYON”

Sosyal Politikalara ayrılan bütçenin 30 katrilyon olduğunu dile getiren Çalık, “2005 yılında engelli bireylerimiz için ilk kez Türkiye’de bir yasa çıkardık. 22. Dönem Milletvekilimiz Görme Engelli Lokman Ayva bu yasanın çıkmasında çok büyük emeği vardır. Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Meclise gelen yasa bütün milletvekillerimizin oylarıyla kabul edildi. Çıkan yasa itibariyle engelli kardeşlerimizin %3 resmi ve özel kurumlarda istihdamını getirdik. 2002 yılında 4 Bin 800 olan kamu da memur olarak çalışan engelli sayımız bugün 50 bin rakamına ulaştı. Özel sektördeki %3’lük destekte 150 bine ulaştı. İstihdamı sağlıklı yapabilmek için öncelikle çocuklarımızın eğitilmesi ve engellilerin farklılaştırılması gerekiyor. Otistik, down sendromlu, görme engelli, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklarımızın eğitimleri için özel çabalar ve hizmetlerde bulunduk. İstihdamdan eğitime, ulaşımdan iletişime, yasadan Anayasanın değişikliğine kadar engellilere yönelik bir çok çalışma yaptık” dedi.

ÇALIK’TAN İKİ MÜJDE…

Konuşması sırasında Malatya’daki engelli vatandaşlara yönelik iki müjde veren Çalık, “Canda engel olmaz yüreklerde olur biz buna inanıyoruz. Görme engelli çocuklarımız için Malatya’ya görme engelli okul kazandırıyoruz. Otistik çocuklarımıza yönelik doğu ve güneydoğuda bütün Türkiye ile kaynaştırmaya yönelik özel okullarımız ve özel iyileştirme merkezlerimiz mevcut. Sadece otizmli çocuklarımıza hizmet edecek, eğitimlerini verecek bir okul inşa ediyoruz. Yaklaşık 11 Milyon TL’lik bedelle 2017 yılı yatırım programına alındı.Bu yatırımı Malatya’ya inşallah kazandıracağız ve otistik çocuklarımız kendi okullarında okuyacak.İki projemizde şimdiden hayırlı olsun” dedi.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİ YERELDE SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINI EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLİYOR”

Engelli vatandaşların sıkıntılarını aşmada yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü hatırlatan Çalık, “Kent ve ilçelerdeki yol ve kaldırımları engellilere yönelik hazırlamak için yerel yönetimlerimizin üzerine büyük görevle düşüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkanlarım ve İlçe Belediye Başkanlarımızın çok büyük hassasiyet gösterdiğinin farkındayız ve onlara çok teşekkür ediyorum. Sosyal devlet anlayışını yerelde tam manasıyla hissettirmemiz lazım. Yeşilyurt Belediye Başkanımız sosyal devlet anlayışını yerelde çok güzel sergiliyor. ‘Ben sağlıklı bireylerimize nasıl sahip çıkıyorsam engelli kardeşlerimize karşı aynı duyarlılığı gösteriyorum, onların ihtiyaçları varsa onları gidermek için bende taşın altına elimi koyuyorum diyen’ Hacı Uğur Polat Başkanımızı yürekten tebrik ediyorum. Gönlünde engeli olmayıp fiziksel engelli kardeşlerimizin bizden çok daha ileride olduğunu, bizlere öneriler getirdiğini biliyoruz. Engelli kardeşlerimizin bir araya gelip kurdukları Sivil Toplum Örgütlerimizden yararlanıyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanımızda bu konuda oldukça hassas ve Görme Engelli Spor Kulübümüz ile Otistik Derneğimize yer tahsisinde bulundu. Kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız inşallah tüm Sivil Toplum Örgütlerini bir arada olup faaliyetler düzenleyecekleri ortak bir merkezi Yeşilyurt İlçesine kazandıracaktır” “dedi.

“15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNANLAR YÜREKLERİ ENGELLİ TERÖRİSTLERDİR”

Yüreklerinde engel olanların 15 Temmuz’da giriştikleri darbe teşebbüsü sırasında engelli vatandaşların canlarını ortaya koyduğunu belirten Öznur Çalık, konuşması sırasında 15 Temmuz darbe teşebbüsünde yaşananları resmeden Down Sendromlu İbrahim Tokgöz’ü sahneye davet ederek kutladı. Tokgöz’ün kaleminden çıkan 15 Temmuz resmini sahnede davetlilere gösteren Çalık, “İbrahim kardeşimiz o gece yaşananları resim kâğıdına dökmüş, kendisini kutluyorum, çok güzel olmuş. Engelli kardeşlerimizin 15 Temmuz’da ülkelerine nasıl sahip çıktıklarını biliyoruz. İbrahim Tokgöz isimli down sendromlu kardeşimiz bize 15 Temmuz’u resmetmiş. Cumhurbaşkanımızı çizmiş, bayrağımızı çizmiş ve meydanlardaki toplulukları çizmiş.15 Temmuz gecesi yürekleri kapkara olanlar bilsinler ki; İbrahim engelli değil, sizler engelli değilsiniz.15 Temmuz gecesinde bu ülkenin demokrasisine, milli iradesine engel koymak isteyenler esas engelli onlardır, o terörist ruhlu insanlardır. Milli iradeye, Bayrağımıza, Cumhurbaşkanımıza ve geleceğimize sahip çıkan bütün kardeşlerime, özellikle engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü çatısı altında çeşitli sportif faaliyetlerde bulunan Yusuf ve Kamil Çelik kardeşler tarafından seslendirilen ilahi ve türkülerin ardından 15 adet akülü araç engelli vatandaşlara teslim edildi.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bülten- malatyahaber.com

yesilyurt1

yesilyurt

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız