SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelsiz Yaşam Merkezi Böyle Olacak

0
Güncellendi - 2017-04-02 02:19:25
Engelsiz Yaşam Merkezi Böyle Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temel kazı çalışmaları başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temelini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımı ile atacaklarını söyledi.

Malatya’ya modern anlamda bir Engelsiz Yaşam Merkezi kazandırmak için temel kazı çalışmalarına başlayan Battalgazi Belediyesi, Nisan ayının ilk haftasında Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temelini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımı ile atmaya hazırlanıyor. Battalgazi Mahallesi’nde temel kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’ya modern anlamda bir Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracaklarını belirterek, “Bölgemizde hakikaten modern anlamda Engelsiz Yaşam Merkezi söz konusu değil. Buradaki engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği, sportif aktivitelerini yerine getirebilecekleri,  atölyeleri içerisinde olan, rehabilitasyon merkezi içerisinde olan, psikolojik danışmanlık rehberlik birimleri olan ve onların diğer sosyal aktivitelerini ihtiva eden bir merkezin şuanda temel kazısı devam ediyor. Battalgazi Belediyesi olarak bir taraftan Engelsiz Yaşam Merkezi, Kadın Sığınma Merkezi, Yaşam ve Spor Merkezi, zincir halkası gibi arka arkaya hayata geçirilecek. Buranın temeli atıldıktan onbeş gün sonra da Yaşam ve Spor Merkezi’nin temeli atılacak. Bu attığımız temellerin her biri bir belediyenin bir dönemde yapabileceği işler. Biz dikkat ederseniz bunları zincir halkası gibi 70-80-100 senelik belediyelerin toplam yaptığı hizmetleri, biz üç dört yıl gibi bir zaman zarfına sığdırdık. Buda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hizmet anlamdaki rekorunu ifade etmektedir. Ben bu anlamda çalışmalarını sürdüren teknik elemanlarımıza, ilgili müteahhit firmaya başarılar diliyorum. İnşallah müteahhit firmayla görüştüğümüzde buranın ihale süreci ve zaman çerçevesini daha erkene almak için neler yapabiliriz, onlarında değerlendirmesini yaparak biran evvel buradaki Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Battalgazi, Malatya ve bölgemizdeki insanların hizmetine sunulması noktasında gerekli çalışmaları ve gayreti göstereceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız