SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelsiz Yaşam Sarayı Yakında"

0
Güncellendi - 2017-06-15 03:45:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, engellilerle iftarda bir araya geldi. Bazı engellilere tekerlekli sandalyenin de verildiği programda engellilerle tek tek ilgilenen Başkan Çakır, Engelsiz Yaşam Sarayı’nın yakın zamanda temelinin atılacağı müjdesini de verdi.

Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen programda Başkan Çakır’ın yanısıra Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da hazır bulundu. Aileleriyle birlikte programa katılan engellilerle tek tek ilgilenen Başkan Çakır, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Programda bir konuşma yapan Başkan Çakır, yerel yönetim olarak Malatya’yı geliştirmek, güzelleştirmek ve kalkındırmak, dolayısıyla daha yaşanabilir bir kent bırakmak adına çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Özellikle engelsiz bir şehrin nasıl oluşturulabileceği konusunda engellilerle istişareler yaptıklarını anlatan Başkan Çakır, “Zihinlerde bunu nasıl oluşturabiliriz; fiziki mekânlar, parklar, yollarda nasıl engelsiz bir şehir oluşturabiliriz konularını sizlerle istişare etme çalışmalarımızı göreve geldiğimiz günden itibaren sürdürüyoruz” dedi.

EKPSS Kursuna gelen 300 kişi memur oldu

Engellilerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Çakır, şunları kaydetti:

“Bir yandan kurumsal yapılanmada düzenlemeler yaptık. Oluşturduğumuz daire başkanlığımız olsun müdürlüğümüz aracılığıyla olsun sizlerle birçok alanda işbirliği yapıyoruz. Çocuklarımızın sınava hazırlanmasına katkı sağladık. 770 kardeşimiz EKPSS Kurslarımıza katıldılar. Bu kardeşlerimizden 300 kişinin kadro alması, atanması bizleri gerçekten onurlandırdı. Ayrıca 3 engelli aracımız hizmet vermektedir. 550 kardeşimiz bu araçlara üye olarak yararlanmaktadır. Müdürlüğümüze kayıtlı toplam 1850 engelli kardeşimiz var. Bu kardeşlerimize yönelik hobi amaçlı olsun, sanatsal anlamda olsun çok sayıda kurslar düzenliyoruz.

Toplamda 480 araç teslimi

2 engelli merkezimiz var. 3. olarak Engelsiz Yaşam Sarayının ihalesini yeni yaptık. İnşallah önümüzdeki aylarda temelini atmış olacağız. Ve Malatya’mıza yakışan, bölgenin en güzel, en modern sosyal tesisini de birlikte inşa etmiş olacağız. Engelli kardeşlerimize zaman zaman araçlar da veriyoruz. İnşallah Ramazan vesilesiyle de yine araç teslimi yapıyoruz. Bugüne kadar 200 adet akülü araç, bugün vereceklerimizle birlikte 280 adet de manuel tekerlekli sandalye araçlarını kardeşlerimize hediye etmiş olacağız. Bugün verdiğimiz araçlar, hayırsever bir kardeşimiz olan Cemal Turgut’un göndermiş olduğu araçlardır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Ramazan’ın bir yardımlaşma ve ibadet ayı olduğuna da işaret eden Başkan Çakır, “Ramazan’da birbirimize sahip çıkmak, komşumuzu gözetmek, farklı sofralarda iftar açmak ve ikramda bulunmak gerçekten son derece önemli. Dolayısıyla Ramazan’ı hem ibadet hem yardımlaşma ayı olarak inşallah geçiririz. Ramazan’ın inşallah birliğimize beraberliğimize katkı sağlamasını, tüm İslam Coğrafyası ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim Tilavetinin yapıldığı programda Ezan’ın okunmasıyla hep birlikte iftar edildi. İftarın ardından Sanatçı Emrah Güneş, sevilen ilahileri seslendirdiği bir konser verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız