SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelsizlerin 'Engelli' Sınavı

0
Güncellendi - 2016-05-19 15:51:46
Engelsizlerin 'Engelli' Sınavı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, görme ve ortopedik engellileri daha iyi anlamak için Yeni Cami meydanında “Engelimi Ödünç Alır mısın?” parkuru oluşturdu.

Engelliler Koordinasyon Şube Müdürü Seyit Soner Yılmaz, engellileri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin içine katarak yaşamlarına renk katmak ve kişisel gelişimlerine katkı da bulunmak amacıyla farklı etkinlikleri hayata geçirmeye özen gösterdiklerini söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engellilerin günlük yaşamda karşılaşmış oldukları problemler hakkında farkındalık oluşturmak,  toplumun engellilerle entegrasyonunu oluşturmak ve toplumda engelli bilinci yerleştirmek adına engelli yürüyüş parkuru oluşturduklarını belirten Yılmaz, “Malatya’da genci, çocuğu, kadını,  engellisi ile birlikte bir bütün olarak yaşadığımızı unutmamalı,  Kamu Kurum ve Kuruluşları başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızı engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalarda destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

Ortopedik engelli Fatih Batı “Engelsiz insanların engellileri biraz daha yakından tanımaları, empati yapmaları, duyarlı olmaları amacıyla oluşturulan “Engelimi Ödünç Alır mısın?” parkuru güzel bir çalışma.  Bu organizasyonu gerçekleştiren Engelliler Şube Müdürü Seyit Soner Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Siyah gözlük, beyaz baston ve tekerlekli sandalye ile engelli parkurunda yürüyüş yapan vatandaşlar düzenlenen organizasyonun anlamlı olduğunu ifade ederek,  kısa bir süreliğine de olsa engellilerin yaşadıkları sıkıntıları yakından tanıma imkanı sundukları için Engelliler Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Bülten

b4

b5

b6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız