SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Enişte Meclisi'nde O Yoktu!

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, kadın milletvekillerinin eşlerine Meclis'te yemek verdi. Yemeğe 13 kadın milletvekilinin eşleri katıldı. Meclisin 50 kadın milletvekilinden biri olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, kendisi gibi eczacı olan ve Malatya'da bulunan eşi Kenan Çalık da davete katılmayan eşlerden biriydi.

MECLİSTE BİR İLK..
TBMM Başkanı Toptan, Meclis'te bir ilki gerçekleştirdi. Toptan, kadın milletvekillerinin eşlerine TBMM Tören Salonu'nda öğle yemeği verdi. Yemeğe AKP'nin kadın milletvekillerinden Güldal Akşit'in eşi Haluk Akşit, Nükhet Hotar Göksel'in eşi Remzi Ümit Göksel, Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin, Aşkın Asan'ın eşi Habip Asan, Çağla Özyavuz'un eşi İbrahim Özyavuz, Fazilet Dağcı Çığlık'ın eşi Muharrem Çığlık, Safiye Seymanoğlu'nun eşi Arif Sami Seymenoğlu, Canan Candemir Çelik'in eşi Harun Çelik, Fatoş Gürkan'ın eşi Erhan Gürkan, Ayşe Türkmenoğlu'nun eşi Bünyamin Türkmenoğlu, Dilek Yüksel'in eşi Uğur Yüksel, Gönül Bekin Şahkulubey'in eşi Mehmet Şahkulubey ile CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın eşi Mustafa Yetkin Arıtman katıldı. Yemek basına kapalı gerçekleşti.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, kadın milletvekillerinin eşlerine siyasetçi eşi olmanın çok zor olduğunu belirtirken, "Herhalde hanım milletvekili eşi olmak daha zordur" değerlendirmesi yapınca bazı eşler, "Biz de insanız" yanıtıyla destek verdiler.

Toptan, "eniştelere" kadın milletvekillerine destek olmaları çağrısı yaparken, "Onların yolunu açın. Sizlerin yardımı sayesinde Türkiye’nin geleceğine yön verecekler" dedi.

DTP'Lİ VEKİL EŞİ VE ÖZÜR..
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'te kadın milletvekillerinin eşlerine verilen yemek için DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın dağdaki eşine dikkatsizlik sonucu davetiye gönderildiğini belirterek, kamuoyundan özür diledi.

TBMM Başkanı Toptan, dün Meclis'te kadın milletvekillerinin eşlerine verdiği yemek için DTP'li Fatma Kurtulan'ın terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer alan Salman Kurtulan'a da davetiye gönderildiği haberlerinin hatırlatılması üzerine, bunun bir dikkatsizlik sonucu gerçekleştiğini belirtti. Meclis görevlilerine talimatının hanım milletvekillerinin eşlerine yemek vermek doğrultusunda olduğunu belirten Toptan, "Bu arkadaşlar çalışma yaptılar ve Meclis arşivlerinde bilgileri olan hanım milletvekillerinin eşlerine davetiye gönderdiler. Ben zaten yurt dışındaydım, kontrol etme imkanım yoktu. O arada bir dikkatsizlik oldu. Onun için şu anda Meclis'te arkadaşlarımız açıklama da yapıyor. Bunun için kamuoyundan özür diliyorum. Bu hareketi yapmamamız lazımdı. Benim Ürdün'de olmam, arkadaşlarımızın dikkatsizliği bu sonucu doğurdu" diye konuştu.

Toptan, yemekte neler konuşulduğu sorusu üzerine yemekte herşeyi konuştuklarını kaydetti. Toptan, "Türkiye'nin sorunlarını, siyasetin zorluklarını konuştuk. Milletvekili eşi olmanın da zorluklarını konuştuk. Dostça bir sohbet oldu" dedi.

Toptan, bir soru üzerine Fatma Kurtulan'ın eşine davetiye gönderilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, Fatma Kurtulan'ın da haberler üzerine kendisini aradığını belirtti. Toptan, "Onun da üzüldüğünü hissettim" diye konuştu.

KAMPA KATILACAKLAR..
Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Malatya'da işlerinin başında olan eşi Eczacı Kenan Çalık'ın, Çarşamba günkü yemeğe maazeret bildirerek katılmadığı, yemeğe katılan eşlerin de genellikle Ankara'da ikamet eden eşler olduğu ifade edildi.

Çalık çiftinin, bu hafta sonunda AKP tarafından Kızılcahamam'da düzenlenecek 3 gün süreli, eşli kampa katılacakları öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR: Öznur- Kenan Çalık çifti (Üstte), Toptan'ın yemeğinden bir görünüm (altta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız