SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enstitü Kararı Resmi Gazete'de

A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi'nde Karaciğer Nakli Enstitüsü kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanarak  Resmi Gazete'de yayınlandı. 
 
DÜNYA'DA REFERANS MERKEZİ OLACAK
 
Prof.Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki ekip, 2008 yılında 153, 2009 yılında 108 ve 2010 yılı içinde ise 175 tane karaciğer nakil operasyonu ile Avrupa birincisi ve dünya ikincisi olmuştu. Yurtdışındaki bir çok tanınmış merkezi geride bırakan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakil Enstitüsü'nün kurulması sonrasında dünyanın sayılı karaciğer nakilleri konusunda referans merkezi olacağı gibi, Türkiye'nin bu alanda bilim insanı yetişmesine öncülük edecek. 
 
 ÖNEMLİ OPERASYONLAR YAPILIYOR 
 
Aynı anda 4 karaciğer nakil operasyonu yapan imkana sahip olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, dünyada ancak 3-4 merkezde nadiren yapılabilen 2 kişiden 1 kişiye karaciğer nakli operasyonunu da başarıyla gerçekleştiriyor. 
 
Turgut Özal Tıp Merkezi'ne çok sayıda yabancı ülkeden gelen cerraha karaciğer nakil operasyonu eğitimi de veriliyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız