SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enstitüyü de Görüştüler

A- A+ PAYLAŞ

YÖK'ün İnönü Üniversitesi TÖTM bünyesinde Karaciğer Nakli Enstitüsü kurulması kararı, rektör tarafından üniversitede bulunan yabancı uyruklu doktorlara verilen yemekte de ele alındı ve "yol haritası" görüşüldü.

Üniversitenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından yapılan Karaciğer Nakillerinde, her geçen gün daha başarılı sonuçlar alınmakta, Avrupa ve Dünya sıralamasında en başarılı merkezler arasında yer almaktadır.

Başarının artırılması amacıyla yapılan araştırmaların daha sağlıklı yürütülmesi ve konuyla ilgili uzmanların yetiştirilmesi için Üniversitemiz bünyesinde Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulması yönünde Yükseköğretim Kurulu nezdindeki girişimlerimiz sonuçlanarak, Üniversitemiz Bünyesinde Karaciğer Nakli Enstitüsü kurulması talebimiz 23.12.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararla kabul edilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu.

Yükseköğretim Kurulunun almış olduğu bu sevindirici karar sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından, karaciğer nakli ekibi ile karaciğer nakli ameliyatlarını öğrenmek için üniversitemizde bulunan yabancı uyruklu doktorlara akşam yemeği verildi.

Yemekli toplantıda, Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulmasıyla yaşanacak süreç ve bu sürecin sağlıklı ilerlemesi için belirlenen yol haritası görüşüldü.

Ayrıca Karaciğer Nakli Ameliyatlarına başarılarıyla katkı veren Hemşire Mevlüde Arslan’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından başarı belgesi ile ödül takdim edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız