SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enteresan Bir Defile

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:58
Enteresan Bir Defile
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen, "Arslantepe'nin Mührü, Ahmet Giray Yılmaz'ın Denim Koleksiyonu- BAŞLANGIÇ" defilesi yapıldı.

İlginç kıyafetlerin sergilendiği defileye ilişkin Battalgazi Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Arslantepe'nin Mührü, Ahmet Giray Yılmaz'ın Denim Koleksiyonu 'BAŞLANGIÇ' ile Malatya'da Podyuma Çıktı. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleşen koleksiyonda, tarih ile moda bütünleşti. 

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli denim tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Ahmet Giray Yılmaz'ın Arslantepe'den ilham alarak hazırladığı "BAŞLANGIÇ" adlı 2015-2016 Sonbahar/Kış koleksiyonu, 16 Mayıs'ta, dünyada devlet yapılanmasının ilk olarak ortaya çıktığı yerlerden biri olan ve günümüzde Malatya ilimizin sınırları içerisinde bulunan Arslantepe'nin gölgesinde tarihi bir yapı olan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda görkemli bir sunum ile moda severlerin karşısına çıktı.

Tarihin tozlu sayfalarından bir ışık gibi yükselen Arslantepe mevkiinden ilham alınarak tasarlanmış koleksiyonda, denim kumaşlar, yeni üretim ve dikim teknikleriyle sanat ve zanaatı bir arada buluşturdu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan himayesinde gerçekleşen sunuma aralarında Tarihi Kentler Kurulu üyesi olan Büyükşehir ve İl Belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları ve encümenlerinin yanı sıra ÇEKÜL Vakfı başkanı, Roma Üniversitesi Arkeoloji bölüm başkanı katıldı. Roma Üniversitesinin gerçekleştirdiği arkeolojik kazılarda bulunan ve Arslantepe Mühürleri olarak adlandırılan tarihi kalıntılar koleksiyona ilham kaynağı oldu. Zamanında işçi sınıfının çalışmalarına karşılık ödenen tahıl, pamuk gibi temel yaşam hammaddelerini killere işaretleme yapmak için kullanılmış olan mühürlerin bulunmasıyla uzman denim tasarımcısı Ahmet Giray bu tarihsel zenginlikten esinlenerek 15 temel öğe üzerine çalışmalarını bir denim koleksiyonu ile taçlandırdı. Yaklaşık 3 yıldır büyük özveri ile hazırlanan mistik koleksiyonun pamuğundan kumaşına, düğmesinden tüm aksesuarlarına kadar tarihi dokusu korunarak özenle hazırlandı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe’nin önemine dikkat çekerek, Arslantepe’nin UNESCO geçici miras listesinden, asıl listeye alınması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Başkan Gürkan, hem geçmişin hem de geleceğin belediye başkanı olma ideali ile çalıştıklarını belirterek, “Belediye başkanlarını biz tarif ederken, belediye başkanları yeri gelince yüzyılların, binyılların gerisinin belediye başkanı olması gerekir diyoruz. 2000 yıllık Battalgazi Surları’nı ayağa kaldırdığımız zaman 2000 yılının belediye başkanı olursunuz. Aynı zamanda belediye başkanları gelecek yüzyılların belediye başkanı olma arzusu içinde olması gerekir. Biz yapacağımız işlerle geçmiş ve gelecek arasında köprü kuracak, hem geçmişin, hem geleceğin belediye başkanı olma arzusundayız. Ve bu bilinç içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. 

Başkan Gürkan, tarih ile modanın bütünleştirdiklerini belirterek, Fırat Kalkınma Ajansı’na ve Çalık Holding’e vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür etti. 

Sunuculuğunu Vahe Kılıçarslan'ın yaptığı sunumda baş mankenler Ece Gürsel ve Şebnem Schaffer 'BAŞLANGIÇ' koleksiyonuna ait birbirinden eşsiz parçaları tanıttı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız