SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enteresan Bir Karar!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:18:38
Enteresan Bir Karar!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, geçen yıl yapılan En İyi Yaş Kayısı Yarışması'nda dereceye girenlerin bu yıl yarışmaya katılsalar bile değerlendirmeye alınmayacakları kararı alındı. 
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin’in başkanlık ettiği toplantı,  ilçe ve şube müdürlüklerinin katılımıyla yapıldı. Toplantının öncelikli konusu En İyi Yaş Kayısı Yarışması'nın oldu. Yarışma ile ilgili olarak dikkat edilecek hususlar ve yarışma şartları ele alındı. Geçen yıl yapılan En İyi Yaş Kayısı Yarışması'nda dereceye girenlerin yarışmaya katılmaları halinde değerlendirmeye alınmaması kabul edildi.
 
Şube müdürleri ve ilçe müdürleri gündem gereği söz alarak; hayvan sevklerinin usulleri, hayvan sevklerinde yapılan aşılamaların önemi ve aşılama programında olmayan bazı aşılamaların sevk sırasında istenmeyeceği, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar. Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçe ve köylerde kene ile mücadelenin yapılacağı yerlerden, özel şahıslar tarafından merada ilaçlama yapılmaması ve ilaçlamanın öneminden bahsedildi. Bunun yanı sıra toplantıda ayrıca gıda kontrollerinden, hazine arazilerinin tahsisindeki mevzuat değişikliği, bağ alanlarının tespiti, meyvecilik projesinden ve özellikle Battalgazi bölgesinde çekirge ile mücadele konularında konuşularak çeşitli kararlar alındı.
 
3 Temmuz 2012 tarihli ve 28342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" konusunda açıklamalarda bulunuldu.
 
Kayısı Yarışması Yapılacak

En iyi 'Yaş Kayısı" yarışması, 10 Temmuz Salı günü Abdullah Gül Parkı’nda yapılacak. 
 
Geleneksel olarak düzenlenen en iyi yaş kayısı yarışması, saat 14.00’te başlayacak. Kabaaşı, Hacıhaliloğlu ve Hasanbey dallarında yapılacak olan yarışmada, dereceye girecek üreticilere ödüller verilecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız