SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EPDK'dan Şikayet Üzerine İade Kararı

A- A+ PAYLAŞ

Samsun'da bazı vatandaşlar, Samsun Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin (SAMGAZ) güvence bedelini yüksek aldığını iddia ederek, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'na (EPDK) yaptığı şikayet sonucunda EPDK, fazla alınan güvence bedellerinin geri ödenmesini kararlaştırdı. SAMGAZ, 248 aboneye 47 bin YTL geri ödeme yapacak veya abonenin kullanacağı doğalgaz bedelinden düşecek.

Samsun Sıhhi Tesisatçılar, Doğalgazcılar ve Kaloriferciler Odası Başkanı Metin Sinecek, bazı vatandaşların EPDK'ya yaptığı başvuru sonucunda SAMGAZ'ın 248 aboneden fazla güvence bedeli aldığının ortaya çıktığını söyledi.

SAMGAZ'ın güvence bedelini yüksek aldığını her platformda iddia ettiklerini ifade eden Sinecek, haklılıklarının ortaya çıktığını kaydetti. 194 bin YTL'lik güvence bedelinin de yüksek olduğunu belirten Sinecek, güvence bedelinin yanı sıra alınan 310 bin YTL'lik 'abonelik işlem' bedelinin de yüksek olduğunu öne sürdü.

SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak ise, EDPK'nın aldığı karar doğrultusunda 248 aboneye fazla alınan güvence bedellerinin karşılığı olan 47 bin YTL'yi geri ödeyeceklerini kaydetti. Albayrak, "Bundan sonra EPDK'nın kararları doğrultusunda, mal ve hizmet üreten abonelerden 2 aylık maksimum tüketim karşılığında, konutlardaysa konutun brüt alanı üzerinden değil, doğalgaz tüketen cihaz üzerinden güvence bedeli alınacak" diye konuştu.

Albayrak, güvence bedelinin önümüzdeki ay EPDK tarafından arttırılacağını da açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız