SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EPF Yönetimine Seçildi

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, hafta içerisinde Etiyopya'da yapılan uluslararası toplantıda Türk heyetine başkanlık ettiği, EPF'nin yönetimine seçildiği bildirildi.

26- 30 Ekim tarihleri arasında Etiyopya'da bulunan ve hafta sonunda Malatya'ya gelen Çalık'ın, Etiyopya'daki faaliyetlerine ilişkin olarak TBMM'deki sekreteryasından yayınlanan basın bülteni şöyle:

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Nüfus ve Kalkınma Parlamenter Forumu (EPF)’nun ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (ICPD) 26-30 Ekim 2009 tarihlerinde Etiyopya’da yapıldı. Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika’dan pek çok parlamenterlerin katıldığı toplantıya Türkiye’den Başkanlığını TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık’ın yaptığı bir heyet katıldı.

Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (ICPD) Eylem Planının kabul edildiği konferansın (1994, Kahire Konferansı) 15. yılında, yaşanan gelişmelerin ve ilerlemelerin ele alındığı toplantıda anne ve çocuk sağlığı, üreme sağlığı, cinsiyet eşitsizliğinin azaltılması ve diğer nüfus konuları tartışıldı. Sorunların çözümüne yönelik siyasi ortam yaratılması hususunda katılımcı parlamenterlerin desteklerinin istendiği ve sorunların çözümüne yönelik daha büyük kaynak temininin ele alındığı toplantıda,

Toplantı çerçevesinde 29 Ekim’de EPF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanı seçimleri yapıldı. Yapılan oylamada Gürcistan, Almanya, Fransa, Bosna-Hersek, Rusya, Hollanda, İsviçre, İsveç ve Türkiye’den parlamenterlerin seçildiği yeni yönetim kurulu üyeliklerine Türkiye’yi temsilen TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık seçildi.

Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Öznur Çalık Avrupa Nüfus ve Kalkınma Parlamenter Forumu (EPF) üyelerine teşekkür ederek toplantıyla ilgili şunları söyledi “Ülkelerin geleceğini yakından ilgilendiren nüfus başlığı altında sağlık, eğitim ve ekonomi gibi pek çok alt başlık bulunuyor. Ülkemizde özellikle sağlık başlığı altında pek çok Avrupa ülkesinin dahi gerçekleştiremediği reformlara imza atıyoruz. Katıldığımız uluslararası toplantılarda ülkemizin izlediği yolda ne derece ileri seviyelere ulaştığını daha net görüyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz ve geleceğe ümitle bakıyoruz. Yeni projeleri hayata geçirebilmek ve kalkınma hedeflerimize en kısa zamanda ulaşabilmek adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. AK Parti iktidarı bu kararlılığı 2002 yılından bu yana ortaya koymuştur. Önümüzdeki süreçte de çabalarımızı gerek TBMM çatısı altında faaliyet gösteren Nüfus ve Kalkınma Grubu bünyesinde gerekse ilgili diğer sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla ortak projelerde sürdüreceğiz.”.

Öznur Çalık ve beraberindekiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Etiyopya Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona da katıldılar.

Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı Eylem Planının 15. yılında gerçekleştirilecek son toplantı 12-13 Kasım 2009’da Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız